Menu
EUR

Handgespreid zijden dekbed, wat is dat?

Door: Emperior Silk Reacties: 0
Bij machinale productie worden de cocons met 'pop' erin vermalen tot pulp, daarna wordt het gebleekt en gespreid in een dekbed. De levensduur van dit soort dekbedden is ongeveer 3 tot 5 jaar.  Deze noemen we meestal 'wildzijde dekbed'. De naam heeft overigens niets te maken met in het wild levende zijdemotten.

 
Bij hand gespreide dekbedden worden de cocons opengemaakt, de 'pop' wordt er uit gehaald en gebruikt voor medicijnen of voeding. Vervolgens worden de cocons uit elkaar getrokken tot vliezen. Die vliezen worden gestapeld tot de gewenste dikte.  dekbedden hebben een levensduur van 15 tot 20 jaar. Ook worden tijdens dit proces geen chemicaliën gebruikt. Men gebruik slechts wat water. In vergelijking met wol, katoen, polyester en dons is de productie Eco vriendelijk en diervriendelijk. Productie van katoen staat op nummer 1 van het schadelijkste voor ons drinkwater ter wereld (WNF). Bij het verwerken van wol en polyester komen veel chemische middelen te pas. Bovendien is een product met een lange levensduur ook duurzaam.



Silk Heaven heeft uitsluitend handgespreide dekbedden in de collectie van het het merk Emperior Silk, Silkweb en Vitapur.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!