Menu
EUR
Herfst. Ben jij al klaar voor je zijden winterdekbed? 5 Tips!

Herfst. Ben jij al klaar voor je zijden winterdekbed? 5 Tips!

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Met de herfst is officieel het startschot gegeven voor de koude, maar knusse maanden die er nog gaan komen. Dit betekent ook dat de nachten kouder worden en wellicht je dunnere, zijden dekbed niet meer voor de warmte zorgt die je nodig hebt. 

Tip 1 Slaapkamertemperatuur

De perfecte slaapkamertemperatuur ligt rond de 18 graden Celsius. Tijdens de zomer ligt deze temperatuur vaak hoger, waardoor je snel voor een dun dekbed kiest. Tijdens de koudere maanden kan het, afhankelijk van de isolatie van je woning, al snel kouder worden in de slaapkamer. Het is dus tijd om een dikker of warmer dekbed erbij te pakken. Tenslotte is tijdens deze koude dagen niets zo lekker als het slapen in je knusse, maar bovenal warme bed. Waar je echter rekening mee moet houden is dat het nu nog lang zo koud niet is als in de winter, maar hoe vind je dan het beste dekbed voor tussen de warme en echt koude seizoenen in? 

Tip 2 Losse dekbedden?

Natuurlijk kan je je zoektocht beperken tot losse modellen of proberen 1 dekbed voor het hele jaar. Dat kan je doen met verschillende vullingen, materialen of merken. Wat handiger en makkelijker is, is een dekbed voor ieder seizoen: flexibel het heel jaar door. Gelukkig biedt een 4 seizoenen dekbed hiervoor de uitkomst: 1 dekbed dat bestaat uit 2 delen, een dikker en dunner dekbed.

Tip 3 Het 4 seizoenen dekbed en winterdekbed

Een 4 seizoenen dekbed is een dekbed, bestaande uit 2 dekbedden en geschikt voor ieder seizoen. Je hebt een winterdekbed en een zomerdekbed. Het zomerdekbed is dun en geschikt voor warme nachten in de zomer. Het winterdekbed is voor wanneer het toch wat frisser is. Denk hierbij aan het vroege voorjaar en de herfst. Gezamenlijk maken deze twee dekbedden een heerlijk warm deken tijdens de koude winternachten. Het voordeel van deze 4 seizoenen dekbedden is dat de dekbedden van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Je hoeft dus niet te wennen en geniet het hele jaar door van het comfort van je gewend bent. Zo maak je gemakkelijk de overtap van koel zomerdekbed, naar het warmere winterdekbed zonder kostbare slaap te verliezen. Je verbind ze eenvoudig aan elkaar. 

Tip 4 Een zijden dekbed als 4 seizoenen dekbed

Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Zo geniet je het hele jaar door van het comfort van je zijden dekbed. Door middel van een bevestigingssysteem is het mogelijk om je zijden zomerdekbed, aan een dikker model te bevestigen om zo de perfecte dikte en warmte te bereiken. Sowieso kent het slapen onder een zijden dekbed veel voordelen. Zo is het wel warm, maar is de stof zo dat je niet gaat transpireren.

Bekijk zijden 4 seizoenen dekbedden>

Tip 5 Het vulgewicht van je zijden dekbed

Het vulgewicht van je basis zijden dekbed hangt af van je persoonlijke voorkeuren, maar ook van de slaapkamertemperatuur in de zomer en winter. Bij een slaapkamer op ideale temperatuur (18 graden Celsius) gaan we uit van de Emperior 300g/m2 voor het hele jaar. Is het toch kouder? Dan valt ook dit zijden dekbed te combineren met een dunner, zomerdekbed om net iets warmer te slapen. Benieuwd naar welk vulgewicht het beste bij jou past? Kijk dan hier.

Slaap jij in de herfst het liefste onder een dikker, of dunner dekbed. Deel het hier in je reactie.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!