Menu
EUR
Hoe de kleur van uw beddengoed uw welzijn beïnvloedt

Hoe de kleur van uw beddengoed uw welzijn beïnvloedt

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

De juiste kleur voor uw beddengoed en interieur

Kleurpsychologie staat nog redelijk in de kinderschoenen. Het is welbekend dat kleur invloed kan hebben op het gevoel, gedrag en welzijn van de mens. Hoe dit precies werkt is nog niet volledig duidelijk en wordt nog onderzocht. Het is dus van belang om eens kritisch te kijken naar uw kleurgebruik in het interieur. Denk hierbij niet alleen aan de muren van uw woonkamer, maar ook aan het beddengoed in de slaapkamer.


Kleurweetjes
 

Blauw

Blauw staat, net als groen, bekend als rustgevende kleur. Het kan voor een stabiel gevoel zorgen en rust. Ook wordt de kleur geassocieerd met wijsheid. Blauw schijnt ook de eetlust te kunnen verminderen. Mogelijk is deze kleur ook zeer geschikt voor uw slaapkamer en beddengoed.

 

Paars

De kleur paars staat voor macht, rijkdom en magie. De kleur kan een mysterieuze en spannende sfeer creëren. Ook schijnt de kleur een positieve invloed te hebben op de creativiteit van de mens.  

 

Roze

Roze wordt veelal geassocieerd met vrouwelijkheid. Ook kan de kleur gevoelens van liefde en intimiteit oproepen. Roze in het interieur kan voor een gevoel van comfort, rust en vertrouwen zorgen

 

Bruin

De kleur bruin heeft voor velen een link met de natuur en het kan productiviteit stimuleren. De kleur bruin schijnt ook symbool te staan voor alledaagse sleur.

 

Rood

Rood wordt vaak gezien als intense kleur. De kleur roept een bepaalde energie op en verhoogt de alertheid van de mens. Ook staat rood symbool voor liefde en erotiek.

 

Oranje

Deze kleur schijnt de hersenactiviteit te kunnen stimuleren. Dit komt omdat deze kleur een vrolijk gevoel zou kunnen oproepen, waardoor de zuurstoftoevoer naar de hersen verhoogd wordt. Oranje is dus goed voor het humeur en de creativiteit.

 

Geel

Bij deze kleur wordt er automatisch een connectie gelegd met de zon. Deze kleur wordt dan ook al snel geassocieerd met geluk en zorgeloosheid. Geel is een geschikte kleur om rust in een ruimte te creëren. Deze kleur kan tevens een goede optie zijn voor uw beddengoed.

 

Groen

Groen staat voor natuur en kan een gevoel oproepen van harmonie en jeugdigheid. Ook wordt groen geassocieerd met groei. Deze kleur kan een rustgevende werking hebben.

 

Kleur in uw interieur

De kleuren in uw huis kunnen dus van grote invloed zijn op uw gesteldheid. Wellicht wordt het eens tijd om uw eigen kleurenanalyse los te laten op uw interieur.

Een kamer die vooral niet over het hoofd gezien dient te worden is de slaapkamer. We brengen zo’n 1/3 van ons leven door in bed, een goede reden om een prettige slaapomgeving, met de juiste kleur beddengoed, prioriteit te maken. Bent u toe aan nieuw en comfortabel beddengoed? Klik hier.

 

Hoe ervaart u de invloed van kleur van uw interieur en beddengoed? Merkt u verschil wanneer u het beddengoed verwisselt voor een andere kleur? Laat het ons weten en laat een reactie achter!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!