Menu
EUR
Kan een goede nachtrust een positief effect hebben op anti aging?

Kan een goede nachtrust een positief effect hebben op anti aging?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Slapen, schoonheid en anti aging

Volgens de deskundige
Volgens de deskundige Geoff Wright zijn er vaste tijden waarop er verschillende processen in het haar en de huid plaatsvinden. Zo vindt er meer hydratatie en stimulatie plaats tussen 20:00 en 23:00, tussen 23:00 en 3:00 voeding en aanmaak van nieuwe cellen en tussen 3:00 en 5:00 is het tijd voor rust.


Al zullen de meeste volwassenen niet al om 20:00 onder de wol kruipen, desalniettemin valt er heel wat te winnen met op tijd naar bed gaan en een goede nachtrust. Al dien je er ook voor te waken dat je te lang slaapt, aangezien je er hierdoor juist wat opgeblazen en opgezet uit kan gaan zien. 


Een (chronisch) slaaptekort kan een enorm negatief effect hebben op hoe we ons voelen en hoe we eruit zien. Tijdens je slaap worden cellen hersteld en wederopgebouwd. Van dit proces zal dus minder sprake zijn wanneer je slecht slaapt. Door slaapgebrek ben je vatbaarder voor stress, wat er voor kan zorgen dat de bloedvaten vernauwen en er minder voeding terecht komt bij de hoofdhuid, met als gevolg dat je haar en huid er dof uitzien. Goede slaap is dus essentieel voor een fris en jong uiterlijk. Slaap kan dus een positief effect hebben op anti aging.


Zijden kussensloop en anti aging
Wist je dat slapen op een zijden kussensloop ook gezien wordt als anti aging hulpmiddel? Door een goede nachtrust te genieten en op een zacht zijden kussensloop te slapen, vang je twee vliegen in één klap.


Een zijden kussensloop heeft een positief effect op huid en haar. Doordat zijde aminozuren bevat, worden huid en haar gehydrateerd terwijl je slaapt. Hydratatie is van groot belang bij anti aging. Ook zorgt de zacht- en gladheid van de stof ervoor dat de huid als het ware gepolijst wordt en oneffenheden minder zichtbaar worden. Door de gladheid van zijde is het praktisch onmogelijk dat slaapvouwen ontstaan, waar normaal gesproken permanente rimpels uit kunnen voortvloeien. Daarbij is zijde extreem geschikt voor een gevoelige huid, aangezien het antiallergisch is. Ook heeft zijde een antistatische werking, wat je kapsel ’s ochtends ten goede zal komen.


Wil je meer weten over zijde en zijden producten? Wil je meer weten over de zijden kussensloop en anti aging? Klik hier.


Heb jij het idee dat een goede nachtrust je uiterlijk ten goede komt? Of heb je zelf ervaringen met een zijden kussensloop? Deel het met ons in een reactie.


Bron: http://www.dailymail.co.uk/health/article-51130/A-good-sleep-make-look-younger.html


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!