Menu
EUR
 6 Tips voor een gezellige winteravond (onder je zijde plaid)

6 Tips voor een gezellige winteravond (onder je zijde plaid)

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Want waar je in de zomer op een terrasje neerstrijkt, een dag naar het strand gaat, of een barbecue houdt op een zwoele zomeravond. Staat in de winter ‘thuis’ vooral centraal. En warmte, natuurlijk. Hier vind je 6 Tips voor een gezellige winteravond. Laat het vriespunt maar komen!


1. Maak een heerlijke winterwandeling

Want kou hoeft natuurlijk niet persé verkeerd te zijn. Sterker nog: een koude winterlucht kan zelfs gezond wezen. En het voelt des te bevredigender aan als je van de kilte, zo het warme huis binnenkomt en onder een zijde plaid kan gaan zitten. Of ga eens lekker naar het bos. Met als vertrek- en eindpunt een knus cafeetje of restaurant. In het Brabantse Mastbos in Breda vind je bijvoorbeeld Huys den Deijl: met maar liefst twee open haarden! De wandelroutes starten vanaf de parkeerplaats.


2. Een tv loze avond op de bank

Zet de kachel eens wat lager en warm jezelf en/of geliefde op door samen onder een deken van zijde te kruipen. Natuurlijk met wat kaarsjes, of voor de openhaard. Wat het geheel afmaakt is een heerlijke kop warme chocomelk. Een film kijken is natuurlijk gezellig. Maar laat hem eens uit en ervaar hoe het is om je onverdeelde aandacht aan elkaar te geven. Zonder tv, zonder mobiele telefoon. 

 

               

 



Silk Heaven's recept voor een heerlijke warme chocomelk
  • Melk (of rijstemelk)
  • Fairtrade cacao
  • Halve theelepel kaneel
  • Voeg naar smaak een beetje honing of maple sirup toe aan de chocolademelk
En natuurlijk, optioneel, een heerlijke toef slagroom om het af te maken.

 


3. Ga aan het DIY’en

Kerstkaarten, kerstversiering: je kan het kopen of zelf maken of ‘pak’ eens extra uit met je versiering voor de cadeautjes.


4. Duik in de spelletjeskast

Weet je nog hoe een simpel bordspel soms voor urenlang vertier kon zorgen? Vertier én gezelligheid! Een goede reden om eens naar zolder te gaan om (oude) bordspelletjes af te stoffen en een potje  Monopolie.

Note van de redactie: Silk Heaven is niet verantwoordelijk voor eventuele familieruzies na zo’n spelletje (grapje natuurlijk).


5. Er op uit

Rond deze tijd van het jaar zijn er genoeg leuke (kerst)markten te vinden om in een onvervalste winterstemming te komen. Of ga eens naar een schaatsbaan, als je meer van een wat ‘sportiever’ uitje houdt. Na al het wandelen, of schaatsen in de buitenlucht lusten we natuurlijk graag een beetje glühwein of Silk Heavens chocolademelk. Heerlijk!

6. Breng je avond door in bed

Want op een echte, gure, koude winteravond is niets lekkerder dan knus onder beddengoed van zijde, genieten van de warmte – en series kijken op tv of Netflix of een goed boek lezen.
 




Delen jullie je tips voor een gezellig winteravond in de reacties?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!