Menu
EUR
Korte nacht gehad? Zo verberg je de sporen

Korte nacht gehad? Zo verberg je de sporen

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

Wallen weg door je bestek...

Als de koffie staat te pruttelen, duik je in je besteklade. Je legt twee lepels in de diepvries. Na een paar minuutjes zijn die goed afgekoeld. Leg ze dan met de bolle kant tegen je ogen. De kou werkt erg ontzwellend. Het zal de wallen onder je ogen wegwerken. Breng daarna een goede oogcrème - die je trouwens in de koelkast mag bewaren - aan om de huid te hydrateren.

Koud water

Warm water kan zo prettig voelen. Toch gebruik je beter koud water om je gezicht op te frissen. Ook hier werkt de koele temperatuur ontzwellend: het laat de bloedvaten samentrekken en helpt ook tegen roodheid. Je teint zal er heel wat frisser en stralender uitzien, in plaats van grauw en dof.
 

Je weet wel dat je op tijd in je bed moet kruipen, maar het werk liep uit, en dat cafeetje was zo gezellig, en je kan de nieuwe aflevering van Game of Thrones toch niet missen? Maar 's ochtends vertoont je gelaat duidelijk de sporen van je slaaptekort. Met deze tips hoef je gelukkig niet de hele dag "korte nacht gehad?" te horen.

Dagcrème 2.0

Na een normale nacht van ca. 8 uur, volstaat je gewone dagcrème. Nu je een te korte nacht hebt gehad, gebruik je liever een sterker soort. Bijvoorbeeld een crème met ingrediënten als cafeïne en groene thee: men zegt dat ze wonderen verrichten in je gezicht.
 

Meer of minder make-up?

Godzijdank is er make-up. Op dagen als deze, gebruik je een goede foundation, een dekkende concealer en een frisse blush. Voor smokey eyes is het niet het juiste moment.  Gebruik een highlighter op je wenkbrouwbot en onder je ogen. Dan kijk je ineens wat frisser uit je ogen!

Toch zijn er een aantal producten die je aan je routine kan toevoegen om wat sporen van slaaptekort weg te moffelen. Slapen op een zijden kussensloop, zorgt ervoor dat je haar nog zo goed mogelijk zit. Dat scheelt tijd!  Qua make-up kan een druppel vloeibare highlighter in je foundation je huid er stralender laten uit zien.

Geef je gezicht een minimassage

Een goede massage maakt de huid weer lekker wakker! Dit kun je makkelijk zelf. Neem wat gelaatsolie of -serum op je voorhoofd, wangen en kin. Wrijf het met je vingertoppen uit richting je slapen, over je wangen naar je ogen en oren en op je kaaklijn. Werk in kleine, ronde bewegingen tot alles ingemasseerd is. Je mag best wat kracht gebruiken. Klaar, een fijne  zachte huid!

Bekijk zijden kussenslopen voor minder slaapvouwen en opstaan zonder bedhead: klik hier>

Bron: Woman's Health


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!