Menu
EUR
Met zijde de herfst in – 3 fijne tips

Met zijde de herfst in – 3 fijne tips

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Zijde in de herfst


Handschoenen en winterjassen sieren weer de kapstok en de paraplu staat trouw in de hoek van de gang; de herfst is aangebroken. Prachtige herfstbladeren dwarrelen langzaam maar zeker door de tuin door en de tijd van potten thee en warme chocomelk breekt langzaam aan. De herfst heeft zo zijn charme, maar komt ook gepaard met wat nadelen; guur weer. Je lichaam was net gewend aan de heerlijk warme zomer, maar wordt nu uitgedaagd door zware windstoten en flinke regenbuien. Met zijde wordt de herfst een stuk aangenamer. Benieuwd hoe?


1.Een stralende huid met zijde

Voor veel mensen staat guur weer gelijk aan een droge huid. De kou en regen zijn vaak alles behalve bevorderlijk voor een zachte en soepele huid. We beginnen fanatiek met het smeren van crèmepjes en slaan preventief een aantal verzorgden maskertjes in. Wist je dat je met een zijden kussensloop de huid kan hydrateren en egaliseren? Daarbij kun je met een zijden kussensloop tevens rimpels tegengaan.
Zijde bevat aminozuren, die een hydraterende werking hebben op de huid. Een gehydrateerde huid is een gezonde huid. Daarbij is zijde zo zacht dat de huid ’s nachts als het ware gepolijst wordt, waarmee oneffenheden worden verminderd en de huid wordt geëgaliseerd. Met de hydraterende werking van zijde en de zacht- en gladheid, worden slaapvouwen (nachtrimpels) voorkomen, waarmee het ontstaan van permanente rimpels wordt afgeremd.

2.Een goede nachtrust

De herfst wordt gekenmerkt door wisselvallig weer. Trek jij de winterdeken al uit de kast of houd je nog even vast aan je zomerdekbed? Met een zijden dekbed hoef je niet te kiezen. Zijde heeft een warmte en vocht regulerende werking. Hierdoor wordt je lichaam opgewarmd tijdens de koudere nachten en zorgt een zijden dekbed voor verkoeling tijdens de warmere nachten. Daarbij is een dekbed licht en valt het soepel om je lichaam heen. Woelen behoort dus tot het verleden.


3.Comfortabel in een zijde kimono

De zachtheid en voordelen van zijde ervaren op je hele lichaam? Wat dacht je van een heerlijk luxe zijden kimono? Buiten dat de stof heerlijk aanvoelt, zorgt het tevens voor een optimale warmte- en vochtregulatie en heeft de kimono van zijde een hydraterende werking op de gehele huid.

Bekijk zijden dames kimono >
Bekijk zijden heren kimono >

Wat doe jij om jezelf klaar te maken voor de herfst? Geniet jij van het gure weer of kruip je liever met een kopje thee in een heerlijk comfortabel bed? Laat het ons weten in een reactie! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!