Menu
EUR
Minder nachtzweten met een anti transpiratie kussen

Minder nachtzweten met een anti transpiratie kussen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Iedereen heeft er wel eens last van: nachtzweten. In de zomer over het algemeen vaker natuurlijk. Doordat de temperaturen dan gemiddeld hoger liggen. Maar je bent ook absoluut niet de enige als je  het hele jaar door ’s nachts wakker ligt of wordt van de hitte. Elk mens transpireert het meest langs het hoofd. Er zijn verschillende oorzaken waar we niet verder op in (kunnen) gaan. Maar waar we wel op in kunnen gaan is een oplossing die toegankelijk is en voor velen echt werkt. Namelijk een "anti transpiratie kussen". Oftewel een kussen van 100% zijde. Hoe dit werkt tegen nachtzweten? We leggen het je in dit blog uit.

Zijde zorgt voor verkoeling

Zijde is een 100% natuurlijk materiaal. Verschillende fijne eigenschappen maakt zijde een ideaal materiaal om onder te slapen als je het ‘s nachts vaak warm hebt (overigens is zijden beddengoed het hele jaar door geschikt, dat is een kwestie van het juiste vulgewicht kiezen). Hieronder lichten we een paar van deze verkoelende eigenschappen uit.

Direct naar zijden (anti transpiratie) kussen 

1.Warmte regulerend

Zijde houdt de temperatuur meer constant dan welk ander materiaal. Of dit nou warmte of kou is. Zijde is verwarmend bij kou, verkoelend bij hitte. Dit in tegenstelling tot wol en dons, welke een stuwende hitte geven. Door een aangenamere temperatuur door zijde slaap je over het algemeen rustiger.  En word je niet in de loop van de nacht wakker omdat je het ineens te warm krijgt. Uiteraard is het geen koelkast. Maar kijk gerust bij de reviews van klanten, hoe zij het ervaren hebben. 

2.Fris en aangenaam gevoel

Slapen op een zijden kussen draagt bij aan slapen met een frisser, koeler hoofd. Het is gevuld met moerbeizijde vezels, welke bekend staan om de hoge vocht- en warmteregulatie. Een 100% zijden kussensloop om je zijden hoofdkussen heen, is het meest ideaal. Al geeft een 19 momme kwaliteit kussensloop ook zeker de voordelen bij transpiratie; een 22 momme blijft net wat langer frisser aanvoelen. En kan net wat meer vocht reguleren. Momme is een kwaliteitsaanduiding bij pure zijde.
We noemen de zijden hoofdkussens, zijden "anti transpiratie kussen": de kans dat je in de nacht je hoofdkussen moet omdraaien voor verkoeling, is nu klein. Hoe fijn is dat!

Bestel je zijden kussensloop 22MM hier

3.Vocht regulerend voor een optimaal slaapklimaat

De vochtregulatie van zijde is 30% meer dan van katoen. De vochtregulatie zorgt ervoor dat het vocht meteen weer naar buiten werkt en aan de lucht afgeeft. Bij zijde is deze vochtregulatie dus hoog en gebeurd het wegdrijven van het vocht snel. En dat biedt uitkomst bij nachtelijk zweten en eventuele opvliegers. Zo blijft zijden beddengoed lang droog. En de slaper ook:)

Bestel je zijden (anti transpiratie) kussen hier


Vakantie tip

Als je tijdens je vakantie niet meer zonder je anti transpiratie kussen kunt, hebben wij een oplossing voor je. Neem in plaats van een heel kussen enkel een originele Silk Heaven 100% zijde kussensloop mee. Alleen het dunne laagje zijde van het kussensloop werkt al verkoelend en zal het nachtzweten verminderen. Bovendien beschermt het tegen huisstofmijt en huidschilfers van de vorige (hotel)gasten.

Bestel je zijden kussensloop hier

4 Extra anti transpiratie tips

Het zijden anti transpiratie kussen gaat waarschijnlijk al heel veel helpen, maar er zijn ook andere punten belangrijk waar je op moet letten als je veel last hebt van nachtzweten.

1.Je dekbed

We zijn er in dit blog niet op ingegaan maar uiteraard heeft het dekbed waaronder je slaapt veel effect op de mate van transpireren ‘s nachts. Kijk eens op onze website voor ons aanbod in dekbedden en de verschillen in verkoeling die het kan geven.
Naar de zijden dekbedden >

2.Voeding

Bepaalde voeding of drinken kan effect hebben op je lichaamswarmte. Alcohol bijvoorbeeld, verwijdt je bloedvaten en zorgt daardoor voor een hogere lichaamstemperatuur. Ook het eten van spicy eten is niet bevorderlijk voor de verkoeling van je lichaam.

3.Sporten

Blijf vooral sporten, maar zorg ervoor dat je dit niet ‘s avonds laat nog doet. Je lichaam heeft namelijk ongeveer 4 uur nodig om volledig af te koelen. Sporten vlak voordat je gaat slapen zal zorgen voor extra warmte en zweten.

4.Temperatuur in de slaapkamer

Een inkoppertje maar misschien ben je niet anders gewend. Ga eens na in welke temperatuur je slaapt en pas deze waar mogelijk aan. Wellicht met een ventilator. De ideale temperatuur om in te slapen is 17 graden celsius.

Wil je meer weten over nachtzweten en eventuele oorzaken en oplossingen? Download dan ons gratis e-book, waar we uitgebreid ingaan op het onderwerp.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!