Menu
EUR
Mythe over zijde: Zijde is "zweterig"

Mythe over zijde: Zijde is "zweterig"

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

Mythe over zijde: Zijde is "zweterig"
Absoluut niet waar. Zijde is een ademend natuurproduct dat transpiratievocht van uw lichaam `af` werkt. Dat betekent dat zijde uw transpiratie juist verminderd en een niet zwetend materiaal is.
Satijn wordt vaak verward met zijde. Als u zweterige ervaringen heeft gehad met het dragen van of slapen onder `satijn`, dan heeft u een 100% polyester-satijn gehad en zeker niet van 100% zijde gemaakt.

Polyester veroorzaakt extra zweten en vocht: het sluit je lichaam af en het vocht slaat neer op je huid. Katoen neemt vocht op, met het gevolg dat het dekbedovertrek of uw katoenen kleding nat worden als u transpireert.

Mythe over zijde: Zijde is zo glad, dan val ik uit mijn bed
Dit misverstand horen wij vaak. Als u een ervaring heeft gehad met slapen op satijn en u vond het `glibberig` dan heeft u waarschijnlijk geslapen op polyester-satijn. Niet op zijde-satijn. Kwaliteits zijde bedtextiel van 100% pure zijde is glad maar niet glibberig en verzorgend voor uw huid en haar.

Mythe over zijde: Zijde gaat niet schoon op 30ºC was
"Is op 30 graden wassen wel genoeg?" is een vaak gehoorde vraag.
Jazeker, 30 graden volstaat voor het wassen van zijden bedtextiel. Op 60 graden wassen is namelijk alleen maar nodig om huisstofmijten te doden. Huisstofmijten komen niet voor in zijde bedtextiel. Zijde is als een woestijn voor huismijten: Er is voor hen geen vocht om van te leven. Wassen op 30 graden is bovendien `groen`: het bespaart een hoop energie en water. En tot slot: de huidige wasmachines en wasmiddelen toveren vlekken op 30 graden al weg, waar vroeger 60 graden nog nodig was voor een onberispelijk schone was.

Mythe over zijde :"Het dekbed glijdt uit het overtrek"
Het dekbedovertrek blijft mbv een instopstrook onder uw matras geklemd, zoals bij andere dekbedovertrekken. In de meeste van onze overtrekken zit binnenin bovenaan een lintje. Dit lintje strikt u vast aan uw dekbed. Het kan dan niet meer uit het dekbedovertrek glijden. Zit er geen lintje in, dan kunt u dat gemakkelijk zelf erin naaien. Dit is overigens handig voor elk soort dekbed, ook een synthetisch dekbed zakt uit een katoenen overtrek.              

Bekijk zijden dekbedovertrekken>
                                                                                      


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!