Menu
EUR
Oorzaken van- en oplossingen tegen couperose

Oorzaken van- en oplossingen tegen couperose

Door: Silk Heaven - Mirna Reacties: 0

Zonder behandeling, of de juiste voorzorgsmaatregelen kan het zelfs een blijvend probleem worden. Een couperose-gevoelige huid zal zich dan kenmerken door rode vlekken, droge vlekken in het gezicht, die uiteindelijk (en met de juiste manier van behandelen) weer wegtrekken. Als je goed kijkt, zie je zelfs de verwijde adertjes onder de huid. In ieder geval ziet de huid er bij couperose altijd geïrriteerd en vurig uit.

Hoe ontstaat couperose?

Gevoeligheid voor couperose is meestal aangeboren. Zo hebben mensen met een lichte huid er meer kans op. Ook kan je hier last van krijgen als je simpelweg wat ouder wordt en de huid dunner begint te worden. Externe factoren verergeren de klachten, of brengen deze zelfs (vroegtijdig) aan het licht. Denk hierbij aan:

Warmte en kou, de zon, sigarettenrook, parfums, heet douchen, alcohol en pittig eten. Chemische en synthetische stoffen staan er tevens om bekend dat deze huidirritatie veroorzaken. Ook stress kan ervoor zorgen dat je meer last krijgt van couperose, omdat dit een ontstekingsreactie kan veroorzaken in de huid.

Hoe kan je couperose- klachten verminderen, of voorkomen?

1.Kies het juiste materiaal voor je kussensloop

Je ligt er gemiddeld 8 uur per dag op! Het beste voor een gevoelige huid is een 100% natuurlijke, zijden kussensloop. Niet enkel omdat dit een natuurproduct is (en dus niet synthetisch), maar ook omdat zijde glad is en geen wrijving veroorzaakt op de, toch al, gevoelige huid. Wanneer je dit gedaan hebt, volgen deze volgende tips

2.Zorg voor de juiste zonnebescherming in het gezicht

Gebruik een dagcrème voor de gevoelige huid of couperose met minimaal SPF  30 om de schadelijke UVA en UVB-straling zo min mogelijk de kans te geven om de huid te irriteren.
Tip: Ultracun Face, zonder parabenen


3.Vermijd sigarettenrook

4. Vermijd pittig eten

5. Wees altijd lief voor je huid!

Doe dit door middel van de juiste (hydraterende) huidverzorgingsproducten, maar ook door goed te kijken naar chemische stoffen die nog wel eens in deze producten te vinden zijn. Alcohol en geparfumeerde producten werken dikwijls irriterend op een gevoelige huid en kunnen het beste vermeden worden. Kijk je spullen eens na op deze ingrediënten en vervang ze waar nodig voor een ander merk.  Vaak kan je eerst een proefmonster aanvragen bij de betere winkels


6. Vermijd heet douchen

7. Geen overmatig alcoholgebruik

8. Wees natuurlijk ook lief voor jezelf

Zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust. Stress is niet alleen funest voor de huid, maar ook voor de algehele gezondheid. Meer dan genoeg reden om altijd goed voor jezelf te blijven zorgen!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!