Menu
EUR
Slaaphouding en hoofdkussen: 5 tips

Slaaphouding en hoofdkussen: 5 tips

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Wat heeft je slaaphouding met hoofdkussens te maken? Veel. Als je op je rug slaapt, buik of een zijslaper bent, dan vraagt dat steeds anders van het hoofdkussen. Gelukkig zijn er ook kussens die voor alle slaaphoudingen geschikt zijn. Door de jaren heen, hoor ik als slaapadviseur veel problemen met hoofdkussens. Het is ook heel persoonlijk. Je hoort niet zelden dat er een stapel hoofdkussens ongebruikt in de kast liggen. “Bij de 11e had ik eindelijk een exemplaar dat lekker ligt”.  Ontdek hier tips om makkelijker een geschikte keuze te maken. Vergeet ook niet punt 5 en ontdek in de video met hoeveel hoofdkussens een zijslaper zou mogen slapen volgens een Chinese kenner.


Hoe kies ik een goed hoofdkussen?

1.Last van hitte, een warm hoofd?

Een mens verliest het meest aan warmte langs het hoofd. Vandaar dat in de winter of kou je mutsen en petten ziet. In de nacht transpireer je ook langs je hoofd, net zoals bij sporten. Het is daarom dat het aan te raden is om je kussensloop vaker te wassen dan het dekbedovertrek. Ook van belang en met grote kans op verlichting van deze transpiratie klachten, is het materiaal van het hoofdkussen. Een zijden hoofdkussens, helemaal of deels gevuld met zijde vezels is hier heel geschikt voor. Zijde is uitstekend vocht- en warmt regulerend. Met een 100% zijden kussensloop erom, zit je helemaal goed.

Voordeel set >
Bekijk zijden hoofdkussens >

2.Nekklachten of niet

Heb je nekpijn en speciale ondersteuning nodig, dan kom je al snel uit bij latex of memoryfoam. Memorfoam kan wat harder zijn, zeker bij koude temperaturen. Latex heeft dat probleem niet. Dat kan dan wel weer een beetje een geurtje hebben, soms. Deze latex kussens geven een ondersteuning en zijn ‘knuffelbaar’.  Het Nederlandse merk Mahoton heeft een mooie collectie. Met per type kussen, 3 hoogtes. Hoofdkussens kunnen niet geretourneerd worden na gebruik in verband met de hygiëne.  De duurdere merken geven soms de mogelijkheid om via een winkel proef te slapen.  Er zijn 2 soorten hoofdkussens: zachte en vormvaste. Deze 2 hier genoemde typen, zijn vormvast.  Vaak ervaren mensen teveel warmte bij een traagschuim en latex kussen.

Voordeel set >
Bekijk zijden hoofdkussens >


3.
De juiste hoogte

Zijslapers hebben in de regel een hoger kussen nodig dan rug- en buikslapers. Brede schouders ook. Het is daarnaast ook afhankelijk van de hardheid van je matras. Bij het kopen van een ander matras, kan het zomaar zijn dat je hoofdkussens niet meer lekker liggen. Bij onze Veelgestelde Vragen pagina vindt je de Keuzehulp voor de collectie zijden hoofdkussens van Silk Heaven.  En bij elk product staat een omschrijving van de hoogte.

Bekijk Keuzehulp hoofdkussens >
Bekijk zijden hoofdkussens >

4.Veerkracht

Wat vindt jij fijn? Dat het kussen indrukt, wat veert? Of juist dat je er niet met de neus in wegzakt? Een vulling van 100% zijde geeft geen veerkracht, het drukt weinig in als je je hoofd erop legt. Kies je een variant met een mix van zijde om een kern van microvezel vulling, dan heb je en de verfrissing van zijde. En de veerkracht en hoogte.

Veerkrachtig kussen Cantate >
Voordeel set >

5. Leer van de Chinese Meesters

Tot slot nog een leuk filmpje! Als je geen genoeg kan krijgen van kussens, zie je hier onder andere hoe je als zijslaper het meest ontspannen kan slapen. Met 5 kussens! Hoe meer ontspannen je lijf ligt tijdens de nacht, hoe uitgeruster je wakker wordt.

Bekijk zijden hoofdkussens >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!