Menu
EUR
Slapen met de lente in je bol – het juiste dekbed

Slapen met de lente in je bol – het juiste dekbed

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Een dekbed voor de lente

Springen bij jou de sneeuwklokjes al uit de grond in de tuin? Hoor je de vogeltjes in de verte al fluiten en zie je het al voor je hoe de lammetjes door de wei rennen? De lente komt er weer snel aan. Voorzichtig trekken we onze korte(re) broeken weer uit de kast en worden de lentejassen tevoorschijn gehaald. De natuur lijkt zich automatisch aan te passen aan de weersveranderingen en die garderobe is ook snel omgeruild, maar hoe doe je dat met de slaapkamer en het dekbed?Je dekbed voor de winter wordt als snel te warm en om enkel onder je zomerdekbed te kruipen is ook nog wat overmoedig. Tijd om je slaapkamer lente-proof te maken!

Belang temperatuur tijdens het slapen

Om optimaal te kunnen slapen, is het belangrijk te zorgen dat je lichaam de juiste temperatuur heeft. Heb je het te warm of te koud  onder je dekbed, dan kan dat je lichaam ontregelen. Het gevolg hiervan is onvoldoende slaapuren, een mindere kwaliteit nachtrust, moeilijk inslapen en vaker wakker worden. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, aangezien een goede nachtrust nodig is voor een fit lichaam en sterke geest. Zo is een 300 grams zijden dekbed voor slaapkamers met een temperatuur van 18/19 graden ideaal in de lente.

Haal de lente in je slaapkamer!

Een optimale slaapomgeving gaat verder dan een goed dekbed en de temperatuur. Rust en een goede verduistering zijn twee andere criteria waaraan een slaapkamer dient te voldoen. Verder is het belangrijk om te zorgen dat je je fijn voelt in je slaapkamer en dat je deze alleen gebruikt om te slapen en tot rust te komen. Maak je slaapkamer lente-proof en tover deze om in een heus droomparadijs met deze leuke tips:
  • Hang een leuke voorjaarskrans op je deur met bloemen als gerbera’s en narcissen.
  • Wat dacht je van een mooie schaal met drijfkaarsen in allerlei frisse kleuren of een mooi lenteboeket op je nachtkastje?
  • Vervang je gordijnen en beddengoed. Ruil wol en katoen in voor linnen of zijde. Donkere kleuren maken plaats voor frisse en lichte kleuren.
  • Heb je echt de lentekriebels en zin de handen nog wat verder uit de mouwen te steken? Wat dacht je van een mooie lentegroene muur of een schilderij van een veld vol bloemen op canvas aan de muur?
  • Om de nog wat frisse lentenachten goed door te komen is het slim een zijden 4-seizoenen dekbed aan te schaffen. Zo ben je niet voorbereid op de lente, maar heb je een geschikt dekbed voor elk seizoen. Daarbij is een zijden dekbed warmte- en vochtregulerend, zacht, antistatisch en antiallergisch, wat zal zorgen voor een nog beter slaapgemak.

Hoe maak jij je slaapkamer lenteproof? Heb je nog leuke ideeën? Gebruik jij een speciaal dekbed voor de lente? Deel het met ons in een reactie, dat vinden we leuk.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!