Menu
EUR
Thuis met kerst erg? Niet met deze 4 tips

Thuis met kerst erg? Niet met deze 4 tips

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Het ziet er helaas naar uit dat de feestdagen dit jaar iets anders gaan lopen dan we gewend zijn. Hoewel nog niet duidelijk hoe alles precies gaat lopen; feestdagen vieren met heel de familie lijkt uitgesloten. Veel mensen zitten daarom ook thuis met de kerst. Balen of vol mogelijkheden? Wij zeggen het tweede. Zeker met deze tips voor een ontspannen kerstmis.

Het kan bijna niet tegenstrijdiger. Veel mensen zitten door corona regels, noodgedwongen thuis, maar zijn nog nooit zo gespannen geweest. Soms zijn er financiële problemen, onzekerheid, ziekte van jezelf of naasten, het gebrek aan sociale contacten… Het eist langzaamaan zijn tol op zowel lichaam en geest. Een reden om komende feestdagen in het teken van ontspanning te zetten. Wat kan je anders doen? Als je (alleen) thuis bent tijdens de kerst. Daarom:

4 Tips voor een ontspannen kerstmis thuis

We zien gelukkig ook genoeg mogelijkheden. Wie klaagt er andere jaren niet over drukste of het zoveelste familiebezoekje op korte tijd?  Veel mensen willen liever ontspannen thuis zijn. Met een leuke kerstfilm op de achtergrond.  De situatie rondom corona is allesbehalve ideaal: Nog meer redenen om in de decembermaand goed voor jezelf te zorgen. Hoe? Door te ontspannen! En dat gaat heel makkelijk met deze tips voor een ontspannen kerst thuis.


1) Slaap lekker uit. Zonder jezelf schuldig te voelen

Zeg eens eerlijk: hoe vaak doe je dat eigenlijk? Echt lekker, ongegeneerd uitslapen. Wij durven te wedden dat dit veel te weinig gebeurt. Werk, verplichtingen, het huishouden, stress, kinderen… Er zijn eigenlijk meer dan genoeg redenen om, zelfs al heb je een slechte nacht gehad, vroeg naast je bed te staan. Dit draagt natuurlijk niet bij aan je geestelijke en lichamelijk gezondheid. Hoewel lichamelijk je slaapritme om te gooien door langer te blijven liggen ook nadelige gevolgen kan hebben. Maar neem het er een keer van. Dit kan geen kwaad. Blijf wat langer liggen. Sla de dekens stevig om je heen en draai jezelf nog een keertje lekker om. Het belangrijkste: voel jezelf er absoluut niet schuldig over. Het is kerst en je hebt het verdiend. Punt!

2)Cadeau stress? Ook nergens voor nodig!

Gun je geliefden een kijkje in hoe jij ontspant, gedurende de kerstdagen. Met een zijdenzacht cadeau kan je nooit de plak misslaan. Zeker niet omdat niet alleen jij, maar eigenlijk iedereen noodgedwongen kerst thuis of in zeer besloten kring moet doorbrengen. Geef je familielid een zijden kussensloop of je partner een zijden boxer. Weet je niet waar je voor moet kiezen?Geen nood; ruilen mag in 30 dagen. Dat terwijl jij met  van Netflix geniet.

Bekijk cadeaus voor haar>
Bekijk cadeaus voor hem>

3) Geef jezelf een beautybehandeling

Maskertje op je gezicht. Een verzorgende zijden haarband om te zorgen dat er niets van het product in je haren komt (en je kapsel ook een beetje meegeniet van de behandeling), kerstfilm op de achtergrond, warme chocomelk bij de hand en relaxen maar. Het is een vijfsterren beauty behandeling in eigen huis. Helemaal afgemaakt met een zijden kimono om in rond te flaneren tussen je ‘behandelingen’ door. Heerlijk ontspannen, knus en gezellig.

4) Geef je beddengoed een update

Thuis met kerst? Dan is het geen overbodige luxe om je beddengoed een kleine update te geven. Wat ligt en slaapt er lekkerder dan nieuw, hoogwaardig beddengoed? Lekker slapen is tenslotte een van de meest effectieve vormen van self care die je jezelf kan gunnen. Met een zijde en zijdezachte dekbedovertrek waan je jezelf in een luxe hotelkamer. Zonder dat je hier de deur voor uit hoeft. Niet te vergeten dat je heerlijk warm slaapt. Ook tijdens de koude nachten. Dit heeft te maken met de temperatuurregulatie van zijde. Bij warm weer ligt het heerlijk koel, maar tijdens de gure en koude winternachten is het knus en warm. Heb je genoeg geslapen? Dan is het tijd om heerlijk met je kussen en deken te knuffelen. Het is tenslotte toch kerstvakantie. Geniet ervan.

Bekijk zijde en zijdezacht dekbedovertrek>

Fijne feestdagen! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!