Menu
EUR
Top 5 tips om koel te slapen tijdens warme zomernachten

Top 5 tips om koel te slapen tijdens warme zomernachten

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

5 tips om te slapen in de zomer

1. Gebruik een ventilator tijdens warme nachten.

Aangezien een Airco voor de meesten in Nederland en België een overbodige luxe zal zijn, kan een ventilator een mooi alternatief vormen. Zet de ventilator niet te dicht bij het bed en plaats hem bij voorkeur bij een open raam of deur. Dit zal er voor zorgen dat de koelere buitenlucht sneller in de kamer komt. De ventilator zorgt er tevens voor dat de koelere lucht door de kamer circuleert. Dit kan zorgen voor een aanzienlijk lagere (gevoels)temperatuur.

 

2. Houd overdag de ramen dicht.

De zomerdagen zijn een stuk warmer dan de nachten. Daarom is het raadzaam de ramen en deuren dicht te houden zodat de warme lucht niet het huis binnenkomt. Als de warmere lucht namelijk binnen is, zal het huis deze lucht vasthouden waardoor het ’s nachts warmer in huis zal zijn dan buiten. Het is dus van groot belang de warme lucht buiten te houden. Houdt de binnendeuren wel open. Dit kan zorgen voor een aanzienlijk lagere kamertemperatuur. ‘s Nachts kun je wel de ramen open zetten, zodat de koelere buitenlucht naar binnen kan komen. Daarbij is frisse lucht gezond en belangrijk voor de ventilatie en zult u beter slapen. Voor extra ventilatie en luchtcirculatie, zie het eerste punt.

 

3. Voorkom slapen overdag

Vaak is het verleidelijk overdag een dutje te doen. Vooral wanneer je lekker in de zon op het strand, aan het zwembad of in de tuin ligt. Probeer dit echter te voorkomen. Dit zorgt er namelijk voor dat u minder moe bent in de avond, waardoor het moeilijker wordt in slaap te vallen. Ook is het van belang een goed slaapritme te hebben, waardoor je het meest tot rust zal komen. Wanneer u overdag slaapt, verstoord het niet alleen de slaap voor de desbetreffende nacht. Het kan je slaapritme voor de hele week verstoren, waardoor het slapen moeilijk blijft.

 

 4. Neem een lauwe douche

Neem voor het slapen gaan een lauwe douche. Hierdoor koelt het lichaam af en blijft het langer koel. Zorg dat de douche niet te koud is, wat verleidelijk is op een warme zomerdag, want dit kan het lichaam prikkelen zich juist op te warmen. Na het nemen van een lauwe douche is het makkelijker om in slaap te vallen wanneer u naar bed gaat.

 

5. Zorg voor koel beddengoed 

Buiten 4-seizoenen dekbedden met een zomer gedeelte zijn er meer koele beddengoed alternatieven voor de zomer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijde. Er bestaan dekbedden van 100 % zijde. Deze dekbedden hebben een erg goede vocht- en warmte regulatie. Ook is zijde lichtgewicht en ademend. Tevens neemt het 30% vocht op terwijl katoen slechts 8,5% opneem. Er bestaan 100% zijden dekbedden maar ook voordeligere zijden dekbedden met een katoenen tijk. klik hier voor mee informatie.


Heeft u zelf nog meer tips om goed en koel te kunnen slapen tijdens de zomer? Zijn we nog iets vergeten of heeft u een goede truc om te zorgen voor een koele slaapkamer en comfortabel bed in de zomer? Laat dan een reactie achter.
 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!