Menu
EUR
 Welk matras past het beste bij jou?

Welk matras past het beste bij jou?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Woel je heen en weer in jouw bed op een slecht matras? Dit kan een reden zijn waarom je onrustig slaapt. Een matras dient bij jouw lichaam te passen. Een matras dat past bij jouw rug, houding en wens qua comfort. Onderzoek heeft aangetoond dat soepele, zachtere matrassen aangenamer slapen dan hardere. Een nieuw matras is nodig als je er qua maat of qua comfort uit gegroeid bent. Als jouw partner andere wensen heeft voor een matras dan jij, kijk dan voor een lits-jumeaux waarbij het mogelijk is om ieder een ander type matras te kiezen. Hetzelfde verhaal geldt ook voor de bedbodem, het kussen en het dekbed.

Hoe kiest je het juiste matras?

Bij normaal gebruik word je gemiddeld eens in de tien jaar geconfronteerd met de aanschaf van een matras. In de matrassenbranche gaan de ontwikkelingen ondertussen gewoon door. Traditionele technieken en materialen maken plaats voor nieuwe technologieën. Als je de tijd neemt om je deskundig en objectief te laten informeren, dan zorgt je er zelf voor dat je een goed gefundeerde aankoopbeslissing neemt waarvan je nog jaren plezier heeft. Vergelijkt je daarom alle type matrassen met elkaar en vindt uit welk matras het beste bij je past. Wat voor type matras het beste bij je past is afhankelijk van diverse factoren zoals: het klimaat van de slaapkamer, gaat jouw voorkeur uit naar een hard of zacht matras, een verend of stug matras, etc. Uit een goede matras haalt je bijna al het ligcomfort maar ook een goede kwaliteit bedbodem is belangrijk.  

Tip: Bescherm je nieuwe matras en verleng de levensduur, met een ademende matrasbeschermer>

Typen matrassen

Latexmatrassen
Een latexmatras is een matras met een kern van latex (rubber). Rubber neemt geen vocht op en is relatief warm, omdat het niet ademt. Behalve Talalay latex.

Traagschuim matrassen
Traagschuim matrassen hebben zeer goede lig-eigenschappen doordat traagschuim op een goede wijze het lichaamsgewicht verdeelt en ondersteunt.

Tip: Een matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Dan is het toe aan vervangen. Ook een goed moment om je dekbed te vervangen.
Bekijk zijden dekbedden>

Polyether matrassen
Dit is het goedkoopste type matras verkrijgbaar. Polyether is een zogenaamd ouderwetse schuimsoort met relatief weinig veerkracht. En juist de veerkracht is zo belangrijk voor een matras.

Koudschuim matrassen
Koudschuim zouden we hét hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een materiaal dat zeer veerkrachtig is en uitstekende vochtregulatie biedt.

Luchtmatrassen
Een luchtmatras is een matras met een luchtkern. Deze luchtkern wordt omgeven door latex of door koudschuim. Het voordeel van lucht is dat het zich goed vormt naar jouw lichaam.

Pocketvering matrassen
Pocketvering betekent letterlijk: "zakjes veer". Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets genoemd).

Waterbedden
Er zijn veel voorstanders van waterbedden maar ook velen die er uiteindelijk op terugkwamen. Waterbedden bieden vele voordelen maar kennen ook redelijk veel nadelen.

Bekijk zijden dekbedden>

Welke type matras heb jij? En hoe oud is jouw matras? 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!