Menu
EUR
Zijde als uitkomst tijdens de warme zomernachten

Zijde als uitkomst tijdens de warme zomernachten

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Zijde in de zomer

De één kijkt er enorm naar uit, de ander ziet er vreselijk tegenop: de zwoele zomernachten. Kun jij niet wachten om je zomerdekbed uit de kast trekken of slaap je heerlijk onder enkel een laken? Heerlijke zomernachten, waarbij wakker worden geen straf maar een feest is. Geen koude voeten of koude neus; maar met energie en een goed humeur de zon tegemoet en het bed uit. Herken je je hierin of word je al chagrijnig bij de gedachten? Niet iedereen is fan van de zomer en de warme nachten. Je hebt het wellicht snel warm, benauwd of wordt geregeld badend in het zweet wakker en zit dus alles behalve te wachten op stijgende temperaturen. Wist je dat je toch lekker onder een deken kunt liggen in de zomer, zonder badend in het zweet wakker te worden? Zijde biedt namelijk de uitkomst. Daarbij zijn er natuurlijk nog een aantal dingen om in je achterhoofd te houden, om zo jezelf van een “koele” nachtrust te verzekeren.

Koel af met zijde

Zijde voelt van nature al zacht, glad en koel aan. Echter zijn er meerdere redenen waarom zijde geschikt is tijdens de warme zomernachten. Zijde werkt namelijk warmte regulerend. Mocht het erg warm zijn in de zomer, dan koelt zijde het lichaam af. Is het wat frisser, dan wordt het lichaam opgewarmd. Daarbij – mocht het toch op zweten aankomen – werkt zijde ook vochtregulerend. Zijde absorbeert niet alleen vocht; het geeft het ook direct weer af aan de lucht. Hierdoor blijft je zijden dekbed of hoeslaken fijn droog. Het maakt niet uit wat voor beddengoed van zijde je kiest, het heeft allen hetzelfde positieve effect gedurende warme zomernachten.

Nog niet helemaal overtuigd dat zijde voldoende is om je koel te houden ‘s nachts? Vermijd pittig eten en drink niet te veel alcohol alvorens het slapen gaan. Ook kun je een lauwe douche nemen voordat je naar bed gaat, om zo in een “koelere” modus te komen. Tevens is het aan te raden inspanning, zoals sporten, te vermijden vlak voor het slapen. Houd overdag de ramen dicht om de warme lucht buiten te houden, maar lucht ’s avonds de slaapkamer door met een fris windje. Ook kan het helpen om een ventilator of airco te gebruiken tijdens de écht hete zomernachten.

Hoe slaap jij het lekkerst tijdens de zomer? Maak je gebruik van speciaal zomerbeddengoed of slaap je enkel onder een laken? Slaap je beter tijdens de winter of tijdens de zomer? Deel het met ons in een reactie!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!