Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 augustus 2016

Hoe vies is jouw bed? – Vervang je dekbed

Is het tijd om je dekbed te vervangen
 

Hoe vaak was jij jouw beddengoed? We hebben het niet alleen over je dekbedovertrek, kussensloop en laken, maar ook over je kussen, dekbed en matras. We kunnen nog zo trouw elke week onze overtrek, lakens en kussensloop wassen, maar is ons beddengoed niet aan vervanging toe? Het blijkt dat miljoenen mensen wel een jaar langer gebruik maken van het hoofdkussen en tot wel twee jaar langer van het dekbed dan aanbevolen.

Deze conclusie komt voort uit een Brits onderzoek waarin 2200 mannen en vrouwen van 18+ zijn gepeild. Ruim 80% heeft eigenlijk niet echt een idee van hoe vaak een kussen of dekbed vervangen dient te worden.

Het wassen van een zijden dekbed is overbodig. Het vergt geen onderhoud, behalve af en toe buiten luchten, uit de zon. Zijden dekbedden trekken geen stof aan, zijn anti statisch en er leven geen huisstofmijten in. Het wassen van een dekbed van welk materiaal dan ook, laat het sneller slijten.  Met een zijden dekbed zit je dus altijd hygienisch goed! 


Hoe vaak dient een dekbed en kussen vervangen te worden?

Een kussen heeft een andere levensduur dan een dekbed. Over het algemeen dient:

  • Een kussen na 2 jaar vervangen te worden
  • Een dekbed heeft een langere levensduur en zou na vijf jaar plaats moeten maken voor een nieuw exemplaar.
  • Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen in Engeland gemiddeld 3,2 jaar lang gebruik maken van hun hoofdkussen, wat dus ruim 1 jaar te lang is. Van een dekbed wordt gemiddeld 7,6 jaar gebruik gemaakt, wat ruim 2,5 jaar te lang is. Een zijden dekbed kan 10 jaar meegaan.


Gezondheidsrisico’s

Door te lang op eenzelfde hoofdkussen te blijven liggen, riskeert men nekklachten. Het kussen biedt na twee jaar niet voldoende steun meer aan het hoofd. Na al die jaren kan er flink wat huisstofmijt in het dekbed zijn gaan zitten. Vooral voor mensen met een huisstofmijtallergie kan dit een groot probleem vormen. Daarbij kunnen enkele soorten huisstofmijt ziekten veroorzaken bij mens en dier.

In 1 matras komt in 10 jaar tijd gemiddeld 1200 liter (transpiratie)vocht terecht. Dat zorgt voor slijtage, vocht en is een voedingsbodem voor huisstofmijten. Waarom vervangen mensen niet eerder hun dekbed?

57& Van de ondervraagden geeft aan alleen het beddengoed te vervangen wanneer dit écht nodig is en het dekbed “op” is. Ook zijn er mensen die pas op het vervangen overgaan wanneer het beddengoed niet meer prettig ligt. Het blijkt dat voor 21% van de mensen ook het financiële plaatje meespeelt. 

Ben jij toe aan nieuw beddengoed? Overweeg dan eens een dekbed van zijde.  Zijde is antiallergisch, antistatisch en hypoallergeen – huisstofmijt heeft geen overlevingskans. Daarbij slaapt het heerlijk zacht en is het vocht- en warmte regulerend.

Hoe vaak vervang jij je beddengoed? Wat is voor jouw de voornaamste beweegreden om tot vervanging over te gaan? Deel het met ons in een reactie!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »