Menu
EUR
11 Bijzondere weetjes over zijde

11 Bijzondere weetjes over zijde

Door: Silk Heaven - Mirna Reacties: 0

Deze stof is met recht een kwaliteitsproduct. Een textiel die iedereen eigenlijk in zijn of haar slaapkamer zou mogen bezitten. Zeker in combinatie met bepaalde gezondheids- en slaapproblemen.

Dus bestaat er nog twijfel over waarom je voor deze stof beddengoed je zou kiezen? Lees dan vooral deze lijst met bijzondere weetjes over dit pure zijde. Ben je niet overtuigd? Ontdek dan ook de reviews van onze klanten>

Weetje 1: Eeuwenoud geheim
De productie van de stof begon 2700 v.C. Echter zijn er archeologische opgravingen gedaan die anders doen geloven: Er wordt ingeschat dat de Chinezen zo’n 5000 jaar geleden zijn begonnen met de zijdeteelt in kwekerijen.

Weetje 2: Slechts 1 type boom als voedsel
Zijde komt uit kwekerijen , van de ‘moerbeivelden’. Een groot veld waar alleen moerbeibomen groeien, als voedsel voor de zijdemot.

Weetje 3: fijn en sterk
Zijdevezels zijn ZEER fijn. Deze dunne gladde draad is een van de redenen dat het beter is voor je huid en haren dan het ruwe katoen. Desondanks is zijde zeer sterk. De sterkste, natuurlijke vezel die er bestaat.

Weetje 4
Een zijdedraad kan wel 1000 meter lang zijn. In vergelijking: een zeer lange katoenvezel is circa 10-13 cm lang. 

Weetje 5
Zijde is er in allerlei soorten. Het is een veelzijdige stof, welke wordt gebruikt voor kleding, beddengoed, tapijten, sierkussentjes, trouwjurken maar ook voor hechtingen van wonden en parachutes. De satijnweving van pure zijde (charmeuse), is de enige wasbare soort en geschikt voor beddengoed. Je hebt ook bourette zijde (voor tshirts), jersey (voor tshirts), doupion zijde (trouwjurk, sierkussentjes), satin duchesse (trouwjurk) en meer. 

Weetje 6
Door de fijne, schubloze vezels van zijde is deze stof zeer vriendelijk voor huid en haren. Zelfs voor mensen met huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en acne. 
Ontdek hier wat onderzoeken en experts zeggen hierover >

Weetje 7
De zijden stof neemt tot een derde van zijn eigen gewicht op (ca. 30%), zonder ook maar vochtig aan te voelen. Dit maakt zijden beddengoed populair bij mensen die last hebben van klachten zoals nachtzweten of hitte. In vergelijking: katoen neemt maar 8,5% vocht op.

Weetje 8
Huisstofmijt kan niet overleven in zijde. Zijde is als een woestijn voor hen. Dit maakt de stof anti allergisch en dus geschikt voor mensen met astmatische klachten en/of huisstofmijt allergie. De weving van zijde, vanaf 16 momme, is zo dicht dat huisstoftmijten er ook niet doorheen kunnen. Ga je op vakantie? Neem dan je zijden kussensloop mee om te voorkomen dat je huidschilfers en uitwerpselen van huisstofmijten inademd.

Weetje 9


Moerbei zijde is een 100 procent natuurproduct. Niet te verwarren met 'satijn' van polyester. Er komen geen chemische processen aan te pas om de stof te fabriceren. Het productieproces is ecologisch. Waar bij katoen ca. 70% van alle bestrijdingsmiddelen gebruikt wordt en op nummer 1 staat van bedreiging van de watervoorraad wereldwijd. Polyester, zoals je weet, komt uit de chemische industrie en is een plastic soort. Denk aan de plastic soup, die ook uit vezels van polyester via je wasmachine, het riool in gaat en uiteindelijk in zee of je drinkwater terecht komt.

Weetje 10
De subtiele, luxueuze glans van de stof is heel natuurlijk en ontstaat door de manier waarop licht op verschillende manieren wordt weerkaatst op de fijne vezels.

Ben jij bekend met het gebruik van zijde? Wat is voor jou de meest opvallende eigenschap van deze stof?

Wat zeggen de experts over zijde?

Tufts University (2007)
Gedetailleerd onderzoek geeft aan dat zijde bestaat uit strengen van proteïnen en aminozuren vergelijkbaar met die van de huid.

Angelica Kavouni, Harley Street Plastic Surgeon Sunday Mail
Use silk pillowcases, they are less likely to catch fragile hairReacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!