Menu
EUR
5 Ochtend routine tips: na het slapen weer gemotiveerd raken

5 Ochtend routine tips: na het slapen weer gemotiveerd raken

Door: Silk Heaven Reacties: 0

De meeste ochtend routines gaan over productiviteit; ik doe 2x dit, 3x dat, 100x dit.
Het is gewoon veel, zegt Nick Keomahavong en het heeft een effect op je mentale gezondheid. Als je brein helder en stabiel is, neutraal en gezond, dan komt er vanzelf productiviteit en inspiratie. Daarom is een ochtend routine, meteen na het slapen, de oplossing. Veel mensen proberen wel vroeg op te staan, dat is een prima idee. Meteen aan de slag gaan? Nee, dat niet. Ontdek hier 5 gezondere tips:

5 Ochtend routine tips na het slapen

1. Hou je ogen dicht
neem de tijd om te ademen. Hou je aandacht bij de adem. Dus nog niet denken aan je to do lijst of plannen. Dus niet vooruit, niet achteruit in de tijd (piekeren over gisteren). Volg met je aandacht je adem. Hoe je buik omhoog gaat bij inademen, en intrekt bij uitademen. Doe dit een paar minuten.

2.Maak je bed op, meteen bij het opstaan
Gebruik het als een training in mindfulness. Het lijkt onbelangrijk, echter het is de moeite waard om deze gewoonte aan te leren:
Zie het eerdere blog: Het onverwachte effect van je bed opmaken >

Natuurlijk helpt het om fris uitgeslapen te zijn. Omdat je onder het lekkerste beddengoed ligt.
Shop mijn dekbed >
Shop mijn dekbedovertrek >

3. Meditatie
Gebruik deze tijd om te mediteren. Ga zitten, ongestoord en voel alles wat je voelt en denkt. Laat het voorbij komen, als wolkjes. Doe dit beter 5 minuten per dag dan 1x per week een half uur. Wil je meer leren over mediteren, volg dan een mindfulness cursus in je regio. Of zoek op youtube naar enkele fijne begeleidde meditaties voor beginners. Zoals deze.

4.Vroeg opstaan
... laat opstaan maakt je gehaast. Je aandacht is al ‘all over the place’. Met deze routine zoals in dit blog, sta je veel rustiger en gefocust in je dag. Dat kan je veel voordelen geven. Probeer het eens een week.

5. Laat je telefoon het eerste uur dicht
Datzelfde geldt voor de tip: Laat na het slapen, het eerste uur van je dag je telefoon liggen. Gebruik dus iets anders dan de wekker op je telefoon om een alarm te zetten. Zo begin je de dag met jouzelf. Jouw plannen, jouw wensen. En wat jij wil geven. In plaats van alle impulsen van apps en van anderen.

Multitasken maakt ons dommer
Deze conclusie was zelfs op het nieuws te zien. De focus van je brein raakt meteen versnipperd zodra je je telefoon pakt. Deze tip komt van neurowetenschapper Theo Compernolle. Continue bereikbaar zijn, is slecht voor je brein, zorgt dat je bijna 2x zo langzaam wordt en meer fouten maakt; omdat continue reageren op meldingen van je telefoon en computer de grootste vorm van multitasken is.

Begin de dag met doen wat jij wil doen die dag. Zo krijg je dingen af en ervaar je voldoening. Doe dat ongestoord door piepjes en belletjes. Kijk dan na een uur eens op je telefoon. Met 2 uur per dag van het scherm af, kun je ook een stuk beter slapen.

Lukt het jou?

Shop mijn dekbed >
Shop mijn dekbedovertrek >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!