Menu
EUR
Zijden kussensloop. 8 Redenen om er vandaag een aan te schaffen

Zijden kussensloop. 8 Redenen om er vandaag een aan te schaffen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Zijde is geliefd! Dit is niet zo gek, want steeds meer mensen raken overtuigd van de positieve eigenschappen van deze natuurlijke, exclusieve, hoogwaardige stof. Veel beroemdheden hebben inmiddels een zijden kussensloop op het bed liggen, maar waarom is dat?

We hoeven denk ik niemand te overtuigen van het feit dat zijde er luxe uitziet en aanvoelt. Er zijn weinig stoffen die de fijne textuur kunnen evenaren. Maar behalve de luxe uitstraling zijn er nog tal van redenen om je eerste zijden kussensloop aan te schaffen. 

Waarom vandaag nog een zijden kussensloop?

1) Zijde is een gezichtsbehandeling op zich

We hadden het net al over het feit dat je gezicht met geen andere stof zo vaak in aanraking komt als met je kussensloop. Zijde houdt je gezicht fris, gezond en stralend. Dit komt omdat zijde helpt om je gezicht, gedurende de nacht, gehydrateerd te houden. Anders dan bij satijnen kussenslopen (polyester), bevat zijde de natuurlijke aminozuren en antioxidanten. Het is letterlijk de perfecte aanvulling (of vervanging) voor die dure nacht en dagcrèmes die je anders iedere maand moet kopen. Makkelijk te combineren met je (katoenen) dekbedovertrek.

Gratis inschrijven Vrijdag natural beauty tips>
Bekijk zijden kussenslopen>

2) Het is een van de beste beauty uitgaven ooit

Voor hoogwaardige kwaliteit zijde betaalt men wel iets. Desalniettemin kan je een zijden kussensloop zien als een zeer goede investering. Denk eens aan wat je bespaart aan peperdure crèmes of haarproducten of extra kappersbezoekjes? Dat terwijl je letterlijk al slapend aan je huid- en haarverzorging kan werken. Daarnaast is je nachtrust een van de belangrijkste dingen die van goede kwaliteit moet zijn om zelf gezond te blijven. Kortom: het is de uitgave meer dan waard. Iets waar menig tevreden zijde-eigenaar het roerend mee eens zal zijn (bekijk de reviews, ze staan bij elke kussensloop vermeld).
Bekijk zijden kussenslopen>

3) Laten we het haar ook zeker niet vergeten

Een zijden kussensloop doet echt wonderen voor je haar! De fijne structuur van deze stof zorgt ervoor dat je haar zichtbaar minder pluist en gespleten haarpunten zo goed als tot het verleden behoren. Daarnaast zien we dat dezelfde hydraterende eigenschappen die positief zijn voor je huid, ook terug in het haar: Je haar blijft zachter en glanzender. In plaats van droog, broos en pluizig. Neem het niet van ons aan; maar bekijk de reviews van onze klanten.

4) Met zijde in je slaapkamer slaap je beter

Dit hoeft overigens niet per se een zijden kussensloop te zijn, maar zijden beddengoed heeft de bijzondere eigenschap om niet te koud en niet te warm aan te voelen. Het heeft een hoge mate van warmte- en vochtregulatie. Zodat je wat dat betreft de ideale temperatuur behoudt om lekker te kunnen slapen. De anti allergische eigenschappen verminderen daarnaast klachten zoals hooikoorts en zouden waardevol kunnen zijn zijn voor snurkers, omdat snurken meer dan eens wordt veroorzaakt door vervelende allergenen. Kortom: zijde kan je nachtrust op meerdere punten verbeteren.

5) Anti aging maatje

We hadden het net bij punt 4 al over de hydraterende eigenschappen van de aminozuren (eiwitten) in zijde, maar wist je dat een zijden kussensloop ook als anti aging product bekend staat? In de eerste instantie hebben we het natuurlijk over van die onflatteuze slaapvouwen. Het gladde, fijne oppervlak van een zijde kussensloop zorgt ervoor dat een ‘gekreukt’ gezicht in de ochtend al snel verleden tijd is. Maar ook op de langere termijn heeft deze fijne stof zeker zijn voordelen! Omdat je huid minder last heeft van wrijving en irritatie door iedere nacht letterlijk ‘opgevouwen’ te worden verminder je de kans op ouderdomsrimpels. De reden hiervoor is, dat slaapvouwen volgens onderzoekers het eerst blijvende rimpels worden. Daarnaast heeft pure zijde ook nog aminozuren en antioxidanten. Ook 2 maatjes die vaak genoemd worden bij antiaging producten. 

Ontdek hier de ervaringen van Wies van BLOW:

Bekijk zijden kussenslopen>

6)Hypoallergeen

Zijde heeft de natuurlijke eigenschap om huisstofmijten en schimmels te ‘verstoten’: ze kunnen niet leven in zijde, omdat het a) te dicht geweven is en b) vinden ze er geen voedsel en vocht in zijde, vanwege de hoge vochtregulerende eigenschappen van zijde. 

Bekijk zijden kussenslopen>

7) Zijde is vrij van chemicaliën

Anno 2020 is au naturel ‘the way to go’. Dit zien we vooral in wat we eten, maar waarom zouden we niet net zo kieskeurig zijn over de producten waarmee ons exterieur mee in aanraking komt? Je gezicht heeft meer contact met je kussensloop dan met iedere andere stof die we om ons lichaam dragen. De productie van zijde vraagt niets anders dan water. Dat geldt voor de vulling van een zijden dekbed en de ongeverfde kleur; ivoor van zijden beddengoed. De kleuren zijn uiteraard geverfd. De moerbeibomen groeien zonder de tussenkomst van chemische, milieuonvriendelijke en schadelijke middelen zoals pesticiden. 

Bekijk zijden kussenslopen>

8) Makkelijk mee op reis

Ga je op vakantie en ben je bang dat je jouw zijden kussensloop net iets te lang gaat missen? Niet gevreesd, want dit lichte stuk stof past makkelijk in je bagage. Dus geen gedoe met dubieus beddengoed op je hotelkamer. Bovendien vormt het zijden hoes een barrière tussen jou en het hotelkussen. Jij slaapt heerlijk hygiënisch op je eigen kussensloop. Hoe fijn en ontspannen is dat? 

Bekijk zijden kussenslopen>

Heb jij al een 100% zijden kussensloop? Wat zijn jouw ervaringen en zou je ooit nog anders willen? Laat het weten in een reactie! Of deel dit blog met een vriendin.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!