Menu
EUR
ASMR en een zijden dekbed: een gouden combinatie

ASMR en een zijden dekbed: een gouden combinatie

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Voor als je nog nooit van ASMR hebt gehoord: het staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Oftewel een reactie van je lichaam in de vorm van een ontspannen gevoel tot aan tintelingen die van boven naar beneden door je hele lijf lopen. Deze reactie kan je bijvoorbeeld krijgen als iemand over je rug kriebelt of als je bepaalde geluiden hoort of beelden ziet. Deze geluiden en beelden hebben zich vertaald in duizenden ASMR video’s op YouTube of -podcasts. Voorbeelden hiervan zijn boeken die gefluisterd worden voorgelezen of nagels die je zachtjes op een tafel ziet en hoort tikken. Deze video’s en geluidsfragmenten die een lichamelijke reactie veroorzaken worden ASMR genoemd. Waarom ASMR en een zijden dekbed een gouden combinatie zijn? Dat lees je in dit blog!

Je wordt ontspannen van ASMR

Het gewenste en vaak voorkomende effect van ASMR is dus de lichamelijke reactie. Deze reactie wordt als fijn ervaren en mensen worden er rustig van. Omdat ASMR een ontspannen effect heeft is het ideaal om vlak voor het slapen op te zetten. Zodat je net dat extra zetje krijgt om vervolgens in slaap te vallen. Als je tijdens het kijken of luisteren naar ASMR onder een zijden dekbed ligt, kan het niet anders dan dat je zo in slaapt valt. Dat komt omdat een zijden dekbed ook een ontspannen effect heeft. Hoe dat komt? Door de volgende drie redenen.

3 Redenen waarom je nog relaxter wordt van een zijden dekbed

1.De structuur van de stof. 

Zodra je onder het super zachte zijden dekbed kruipt krijg je bijna een zelfde soort reactie als bij ASMR. Dat komt door het 100% natuurlijke materiaal en de manier van weven. Alsof je tussen de wolken ligt. 

2.De perfecte temperatuur. 

De temperatuurverschillen van het lichaam worden door het zijden dekbed opgevangen en een aangenaam warmte-evenwicht komt ongestoord tot stand. Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is!

3.Woelen is verleden tijd. 

Een 100% zijden dekbed met zijden tijk voegt zich naar je lichaam. Het valt soepel zacht om je heen waardoor woelen verleden tijd is. Zijde valt als geen enkel ander materiaal, soepel om de contouren van je lichaam heen.

Benieuwd naar onze zijden dekbedden? Klik hier.

ASMR met zijde

ASMR is er in vele soorten en maten en je moet net die vorm vinden waar jij ontspannen van wordt. Wij persoonlijk vinden de ASMR video’s waarin zijde wordt gebruikt (uiteraard) het meest ontspannen en een gouden combinatie. In deze video’s wordt er aan zijde gevoeld of er worden heel langzaam en perfect zijden doeken gevouwen. Dit kan niet anders dan een ontspannen gevoel geven toch?

De verkeerde kriebels

Van het kijken of luisteren naar ASMR krijgen velen een positieve lichamelijke reactie. Maar het kan ook heel goed dat je er totaal de verkeerde kriebels van krijgt en je er juist heel onrustig van wordt. In dat geval raden we je aan om ASMR over te slaan. Wellicht heb je iets aan onze andere tips om ontspannen van te worden en vervolgens alsnog heerlijk onder je zijden dekbed in slaap te vallen.

Wil je met of zonder ASMR meer weten over de verschillende soorten zijden dekbedden of meer lezen over de voordelen van slapen onder een zijden dekbed? Klik dan hier voor meer informatie.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!