Menu
EUR
Bamboe dekbed, het alternatief voor dons

Bamboe dekbed, het alternatief voor dons

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

Een groot voordeel van bamboe is, dat het bestanddelen bevat die van nature anti allergisch werken. Deze dekbedden zijn dus ook handig de mensen die een huisstofmijt allergie hebben. Maar voelt het slapen onder deze dekbedden dan niet heel anders? Nee, het slapen onder deze dekbedden voelt net als het slapen onder donzen dekbedden.

De voordelen van een Bamboe Dekbed

  • Bamboe geeft altijd een fijn droog gevoel
  • De producten gemaakt van bamboe zijn duurzaam en gaan lang mee
  • Bamboe producten zijn enorm zacht
  • Bamboe producten zijn een uitstekende keuze bij huidallergieën.
  • De dekbedden nemen drie tot vier keer zoveel vocht op dan katoen.
  • Door de goede vochtopname zijn de dekbedden geschikt voor mensen die last hebben van nacht zweten
  • De dekbedden en dekens nemen dus goed vocht  op en voorkomen hiermee het verspreiden van bacteriën
  • De bamboe vezels zijn goed ademend en kennen een grote luchtigheid. Dit geeft het frisse gevoel
  • Een bamboe dekbed haalt het echter niet bij de voordelen van slapen onder een zijden dekbed (gevuld met moerbeizijde vezels).

'Groene’ productie?


Voor een ‘Groene’ productie kun je natuurlijk geen bamboe kappen uit oerbossen, dit gebeurd dan ook niet. Het proces van bamboe tot de dekbedden is behoorlijk groen in de zin, dat bamboe groeit zonder gebruik te maken van meststoffen en pesticiden. Ook verbruikt het weinig water in vergelijking met regulier katoenproductie. 

Bovenop alle voordelen van de dekbedden komt ook nog eens dat de vezels biologisch afbreekbaar zijn, dit wil zeggen dat het afbraakproces geen verontreiniging van het milieu zal veroorzaken. Het is in principe een recycle proces, bamboe komt uit de natuur en zal ook teruggaan naar de natuur. Door het duurzame karakter van bamboe wordt het ook gezien als "het natuurlijke, groene en eko vriendelijke, nieuwe type textiel van de 21e eeuw". Het productieproces  om van de harde bamboe een superzachte textiel te maken, maakt wel gebruik van chemicaliën. Dan wordt het viscose van gemaakt. Het moderne Lyocell proces is een variant daarop, met een gesloten systeem: nog steeds chemisch, maar een gesloten systeem. Er komt niets in de riolering en de middelen worden hergebruikt. Dit artikel is niet uitgebreid genoeg om hier diep op in te gaan. Dat kan je via Google wellicht verder vinden. Regulier katoen staat in ieder geval op nummer 1 van de zoetwater bedreiging van het Wereld Natuurfonds . 

Als bij elkaar genomen zijn deze dekbedden een perfecte alternatief voor de mensen die niet goed tegen dons kunnen. En iets frissers, meer ventilerender zoeken dan het vaak te warme dons of wol. Ben je niet voldoende geholpen met bamboe? Overweeg dan een zijden dekbed. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!