Menu
EUR
Egyptisch katoenen dekbedovertrek: eigenschappen

Egyptisch katoenen dekbedovertrek: eigenschappen

Door: Mirna Boomaerts Reacties: 0

Tot 2 Gratis kussenslopen cadeau t.w.v. 38,00 euro tot 99,00 euro!

  • Cadeau krijg je bij 1 persoons dekbedovertrek:  1 kussensloop in dezelfde kleur en maat als het Egytisch katoenen dekbedovertrek
    Bij een 2 persoons dekbedovertrek: 2 kussenslopen in dezelfde kleur en maat als het Egytisch katoenen dekbedovertrek
  • Gebruik kortingscode NBRsloopcadeau in de winkelwagen pagina. Meer hoef je niet te doen
  • Gratis verzending in NL en BE
  • Geldig t/m 25 oktober 2018

 

Een Egyptisch katoenen dekbedovertrek is de zachtste, fijnste katoensoort die er is. Niet zo zacht als pure zijde, zeg ik als expert in zijde en zijdezacht beddengoed uiteraard. Niets kan ooit zijde evenaren qua zachtheid. Voor wie niet houdt van zijde en het te glad vindt, maar wel kwaliteit waardeert, is Egyptisch katoen een goede keuze. De kwaliteit is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Hema en het valt in een lagere prijsklasse dan pure zijde. Egyptisch katoen is makkelijker in onderhoud.

Bovendien is Egyptisch katoen een oud ras. Dit vraagt bij de productie minder bestrijdingsmiddelen dan andere katoensoorten.  Deze katoenvezel is heel lang en fijn, waardoor je een heel luxe dekbedovertrek kan ervaren. Het heeft ook een hoge kwaliteit, voor een lange levensduur: een lange vezel zal niet gauw gaan pluizen of pillen: van die nare bolletjes op je beddengoed. Hotelkwaliteit thuis! 

Wat is een Egyptisch katoenen dekbedovertrek?

Egyptisch katoen is in landen als Frankrijk en de Verenigde Staten een begrip. Het geeft beddengoed extra allure, zoals van een kwaliteitshotel. Egyptisch katoen betekent chic, luxe hotelkwaliteit en... alleen bij de betere beddenzaken verkrijgbaar. Deze katoensoort is zo fijn (én sterk!) dat het super zacht aan voelt! Hoe hoger de draaddichtheid, TC, hoe zachter.

 

Bekijk dit product   

Egyptisch katoen eigenschappen

✔ Zacht
✔ Sterk: lange levensduur/ duurzaam
✔ Hotelkwaliteit thuis: het ideale vakantiegevoel
✔ Zonder chemisch strijkvrij-apret: optimaal ademend en vochtregulerend
✔ Keuze uit 34 kleuren katoensatijn 300TC (topkwaliteit)
✔ 600TC in wit en ivoor (extra-extra zachte topkwaliteit)

 


Katoen satijn dekbedovertrek

Satijn, is dat nu een materiaal? Nee. Dit misverstand komt vaak voor, zelfs bij medewerkers van bedengoed winkels. Met een satijnen dekbedovertrek kan je allerlei associaties hebben, die eigenlijk bij het materiaal horen. Niet bij de manier van weven. Zie ook het blog: Zijde, is dat niet dat zweterige spul?

Een ‘normale’ stof heeft een platbindingen: dat wil zeggen 1 draad op, 1 draad neer. Bij satijn worden 4 to 7 draden gebruikt waar 1 draad onderdoor gaat. Hierdoor ontstaat een glanzende soepele textiel. Afhankelijk van welk materiaal er gebruikt is, zal het meer of minder glans hebben.  Zo zal polyester een flinke gloss hebben. Pure zijde en Egyptisch katoen zal een subtiele glans hebben.

Om het niet al te verwarrend te maken, gezien bovenstaand misverstand over wat satijn is, noemen we onze collectie Egytisch katoenen dekbedovertrekken: Egyptisch katoen. 

Voor de collectie Egyptisch katoenen dekbedovertrekken en hoeslakens hebben we gekozen voor made in Belgium: van het merk Lysdrap. Sinds 1933 houden zij het kwaliteit hoog in het vaandel.  Er zijn maar liefst 34 kleuren in effen, vele combi’s en designs zijn mogelijk.  Van dekbedovertrekken tot hoeslakens, sierkussentjes en bedsprei.


Heb jij al eens in een luxe hotel geslapen onder Egyptisch katoen beddengoed? Deel het hier in een reactie.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!