Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 augustus 2015

In zijden nachtmode naar dromenland – 10 droomfeitjes

De invloed van nachtmode op uw dromen

Iedereen heeft wel eens bijzondere dromen en voor velen zijn de naaktdromen ook welbekend. In u droom bent u de dagelijkse boodschappen aan het doen en ineens realiseert u zich dat u naakt rondloopt, terwijl niemand het verder op lijkt op te merken! Of wellicht droomt u dat u ineens op uw werk in uw nachtmode een belangrijke presentatie aan het geven bent. Of het dragen van nachtmode tijdens het slapen invloed heeft op of u wel of niet gekleed naar dromenland gaat, is moeilijk te zeggen. Wel kunnen we het volgende met u delen:

 

10 droomfeitjes

 1. Uw dromen worden beïnvloed door prikkels van buitenaf, zoals hitte, geluid en licht. Dat nachtmode uw dromen beïnvloedt, valt dus niet uit te sluiten.
 2. Dromen zijn bedrog en gaan nooit over hetgeen waar ze over lijken te gaan. Dromen dienen daarom als symboliek gezien te worden, waarbij uw onbewustzijn iets probeert te koppelen aan iets vergelijkbaars
 3. Niet iedereen droomt in kleur. Zelfs 12% van de mensen droomt uitsluitend in zwart-wit. Het is onbekend of de emotionele impact hetzelfde is.
 4. Mensen die recentelijk gestopt zijn met roken, ervaren gemiddeld heftigere dromen dan toen zij nog rookten.
 5. We dromen alleen over dingen die we al kennen. Mocht u met een wildvreemde man staan te praten in uw droom, dan zou het dus heel goed kunnen dat u deze man onbewust al eens bent tegengekomen op straat.
 6. Dromen gaat psychoses tegen, blijkt uit een recent onderzoek. In het onderzoek werd een groep studenten hun remslaap ontnomen. De remslaap is de fase waarin u droomt. Verder werd er gezorgd dat de studenten wel aan de nodige 8 uur nachtrust kwamen. Een deel vertoonde na 3 dagen al symptomen van psychoses.
 7. Iedereen droomt, al kunnen veel mensen hun dromen niet meer herinneren. Mannen dromen relatief meer over mannen, terwijl vrouwen net zo veel over mannen als vrouwen dromen.
 8. Blinde mensen dromen ook, maar voornamelijk in kleur, geur, tast en geluid. (zie onderstaande video)
 9. Gamers zijn eerder in staat hun dromen te sturen, de zogeheten lucide dromen. Dit heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken doordat zij veel ervaring hebben met het sturen van virtuele situaties.
 10. Binnen de eerste 5 minuten dat u wakker wordt, vergeet u de helft van uw dromen. Na 10 minuten is dit al 90%.
   

 

Bent u benieuwd of nachtmode invloed heeft op uw dromen of wilt u stijlvol en comfortabel gekleed in zijden nachtmode naar dromenland? Klik hier.

 

Kunt u zich nog een bijzondere of mooie droom herinneren? Deel het met ons, dat vinden we leuk!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »