Menu
EUR
In zijden kimono naar dromenland – 10 droomfeitjes

In zijden kimono naar dromenland – 10 droomfeitjes

Door: slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

De invloed van nachtmode op dromen

Iedereen heeft wel eens bijzondere dromen en voor velen zijn de naaktdromen ook welbekend. In je droom bent je de dagelijkse boodschappen aan het doen en ineens realiseer je je dat je naakt rondloopt, terwijl niemand het verder op lijkt op te merken! Of wellicht droom je dat u ineens op het werk in kimono een belangrijke presentatie aan het geven bent. Of het dragen van nachtmode tijdens het slapen invloed heeft op of je wel of niet gekleed naar dromenland gaat, is moeilijk te zeggen, haha. Wel kunnen we het volgende delen:

Volgens Happinez betekent naaktheid in dromen, kwetsbaarheid. Dat je je kwetsbaar opstelt of - voelt.  Het gaat ook over de situatie in de droom: ben je alleen of sta je voor een groep? Voor een groep in je adam- of evakostuum zou duiden op jezelf zijn, dat je jezelf durft te laten zien aan anderen. Niet letterlijk natuurlijk.

10 Droomfeitjes

1. Dromen worden beïnvloed door prikkels van buitenaf, zoals hitte, geluid en licht. Dat nachtmode je dromen of slaap beïnvloedt, valt dus niet uit te sluiten. Met zijde kan je het frisser hebben of makkelijker draaien in bed. Met een dikke flanellen pyjama hou je jezelf warmer. Te warm en te koud, beide kunnen voor slapeloosheid zorgen. 

2.Dromen zijn bedrog en gaan nooit over hetgeen waar ze over lijken te gaan. Dromen dienen daarom als symboliek gezien te worden, waarbij je onderbewustzijn iets probeert te koppelen aan iets vergelijkbaars 

3.Niet iedereen droomt in kleur. Zelfs 12% van de mensen droomt uitsluitend in zwart-wit. Het is onbekend of de emotionele impact hetzelfde is. 

4.Mensen die recentelijk gestopt zijn met roken, ervaren gemiddeld heftigere dromen dan toen zij nog rookten. 

Slaapt men naakt? Ontdek hoe Nederlanders slapen> 

5.We dromen alleen over dingen die we al kennen. Mocht je met een wildvreemde staan te praten in je droom, dan zou het dus heel goed kunnen dat je deze persoon onbewust al eens bent tegengekomen op straat. 

6.Dromen gaat psychoses tegen, blijkt uit een recent onderzoek. In het onderzoek werd een groep studenten hun remslaap ontnomen. De remslaap is de fase waarin je droomt. Verder werd er gezorgd dat de studenten wel aan de nodige 8 uur nachtrust kwamen. Een deel vertoonde na 3 dagen al symptomen van psychoses.  

7.Iedereen droomt, al kunnen veel mensen hun dromen niet meer herinneren. Mannen dromen relatief meer over mannen, terwijl vrouwen net zo veel over mannen als vrouwen dromen. 

8.Blinde mensen dromen ook, maar voornamelijk in kleur, geur, tast en geluid

9.Gamers zijn eerder in staat hun dromen te sturen, de zogeheten lucide dromen. Dit heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken doordat zij veel ervaring hebben met het sturen van virtuele situaties. 

10.Binnen de eerste 5 minuten dat je wakker wordt, vergeet u de helft van uw dromen. Na 10 minuten is dit al 90%. Wil je dromen onthouden, leg dan een pen en papier naast je bed. Wat ook helpt, blijkt uit onderzoek: een glas water half leeg drinken voor je gaat slapen, zeg tegen jezelf: ik onthoud mijn dromen. Zet het glas neer. Als je in de ochtend dat glas water ziet, herinneren je hersenen dat je je dromen wilde onthouden.. Het klinkt vaag en het schijnt te werken. 
 

Wil je stijlvol en comfortabel gekleed in zijden kimono naar dromenland? Klik hier.
Cadeau? Bestel op tijd. De levertijd staat erbij. Zowel in dames- als herenmodel verkrijgbaar.

Kan jij je nog een bijzondere of mooie droom herinneren? Deel het met ons, dat vinden we leuk!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!