Menu
EUR
Knusse Kerst:  4 tips & een warm dekbed

Knusse Kerst: 4 tips & een warm dekbed

Door: Mirna Reacties: 0

Goed slapen is de basis voor je gezondheid. Op de website van Silk Heaven vindt je regelmatig tips over gezond slapen.  Deze zijn speciaal voor de feestdagen:

1. Slaap een lange periode aan 1 stuk door

Het is niet de bedoeling dat je overdag slaap nodig hebt. (Dan even de powernap daargelaten, dat korte dutje in de middag van 15 minuten verfrist de geest dan juist weer wel. Maar niet langer dan 15 minuten). Is dat het geval, dan heb je te weinig geslapen. Of wordt je te vaak wakker. Een verbrokkelde slaap kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld piekeren, een te drukke dag, te weinig ontspanning of een slaapstoornis. Met de feestdagen heb je misschien stress over hoe je alle bezoekjes gedaan krijgt of het kerstdiner. Of voel je je misschien juist eenzaam. Als je weet wat er speelt, kan je daar wat mee. Heb je langdurige slaapproblemen zonder (of met) aanwijsbare oorzaak, ga dan naar je huisarts.

2. Kerstvakantie, uitslapen?

De nacht is om te slapen. Maak liever geen verschil tussen door de weeks en in het weekend. Het heeft echt gevolgen als je in het weekend je slaapritme omgooit, volgens slaapdeskundige Kerkhof. Regelmaat is van belang: 7 dagen per week hetzelfde tijdstip naar bed. En op hetzelfde tijdstip eruit. Ik geloof niet dat dit altijd haalbaar is. Maar het klopt wel, regelmatig doet je slaap goed. 

3. Dekbed van het 'verkeerde' materiaal

Als je slaap onderbroken is door hitte of transpiratie en dat gebeurd vaak, dan lijdt de kwaliteit van je slaap daar ernstig onder. Je hebt slaap nodig om te voorkomen dat je moe wakker wordt. Het is de moeite waard om te kijken naar je dekbed: Welk materiaal is het? Past het nog bij je behoeften? Een synthetisch of donzen beddengoed, daar heb misschien jaren goed onder geslapen. Nu niet meer. Je hebt het warm, slaat het dekbed van je af in de nacht. Of je voelt je een soort van opgesloten in het niet ventilerende polyester. Katoen kan een verbetering zijn. Wil je echt een goede kwaliteit dekbed waar je jarenlang plezier van hebt? Lees dan eens de 10 voordelen van een zijden dekbed. 

4. Relaxen na Kerstmis

Lekker op de bank, met je hoofdkussen met zijden kussensloop, zijden dekbed: neem het lekker mee naar beneden. Zet een leuke film op of doe eens niets. Of lees een fijn boek. Zo geniet je ook even overdag in de bank van je zachte zijden beddengoed.

Heb jij nog ontspannen tips voor de Feestdagen? Deel ze hier:

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!