Menu
EUR
Een dekbed kopen van zijde, of dons. Wat is het verschil?

Een dekbed kopen van zijde, of dons. Wat is het verschil?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Een dekbed is ervoor gemaakt om een lange tijd mee te gaan. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat een dergelijke keuze niet lichtjes gemaakt moet worden. Het vergelijken van diverse materialen en vullingen is dan ook een pre, zeker als je overgaat op een dekbed kopen. Een van de veelvoorkomende materialen? Dons. 

We weten allemaal dat goed slapen één van de sleutels is tot een gezond en vitaal leven. Een derde van ons leven brengen we door in bed en daarmee dus ook door onder een dekbed. Voor welk materiaal je kiest is bij het dekbed kopen dan ook zeer belangrijk.   
Daarom is het belangrijk om te weten waarin dons verschilt van zijde en wat meer slaapcomfort (en dus gezondheidsvoordelen) zal bieden op de langere termijn.

Een dekbed kopen van dons

Een dekbed met een donzen vulling is luchtig. Om deze reden is dons geschikt als vulling voor een dekbed. Het houdt warmte goed vast. Hoe groter de donsvlokken, hoe beter het dekbed isoleert. Een comfortabel dekbed bevat circa 90 procent dons, maar de meeste, verkrijgbare donzen dekbedden hebben slechts een vullingspercentage van 65 procent. Een donzen dekbed is vrij dik of hoog: Circa 10 centimeter. Dons warmt snel op, en blijft vaak warmte geven, al heb je het al warm genoeg. Ze zijn in alle prijsklassen te koop: van een laag bedrag tot 1000 euro van bijvoorbeeld eierdons.

 

Een dekbed kopen van zijde

Een zijden dekbed is temperatuur- en warmte regulerend. Dit wil zeggen dat het dekbed warm aanvoelt bij kou en aangenaam verkoelend werkt bij hitte. Dit maakt zijde perfect voor mensen die het snel warm hebben, of last hebben van nachtelijke transpiratie. Als je het dekbed kies met het vulgewicht dat bij jouw behoefte en slaapkamertemperatuur past, zul je heerlijk slapen. Verder is zijde hypoallergeen, ligt het niet ‘op’ de huid, maar valt er soepel omheen en is licht van gewicht. Een zijden dekbed heeft maar weinig dikte nodig om voldoende warmte te geven. Dat kan even wennen zijn na een dik dons dekbed! Vergis je niet, dat een zijden dekbed dunner is, wil niet zeggen dat het te koud is.

 

Waarom verkiezen wij zijde boven dons? 

Omdat wij, bij Silk Heaven, een groot voorstander zijn van gezond slapen. Dit omdat wij weten dat een goede nachtrust één van de belangrijkste aspecten is van een fit en gezond leven. 

De meeste mensen beseffen niet hoe een slechte nacht hun dagelijks leven kan beïnvloeden, omdat de echte nadelen vaak pas na langere periode te merken zijn. Echter heeft het slechts één nacht nodig om gedurende de dag prikkelbaarder te zijn, je slechter te kunnen concentreren en je lusteloos te voelen. Ik weet als eigenaresse van Silk Heaven, door een lange historie van slaapproblemen, als geen ander wat slecht slapen met je energielevel doet. Kortom: wil je een dekbed kopen? Doe dit bewust en je plukt hier later de vruchten van. 

Veelvuldig woelen, zweten, te warm, te koud… Dit zijn allemaal oorzaken waardoor de slaap niet de rust geeft die het geven moet. Soms heb je niet eens door dat je tijdens de nacht meerdere malen wakker wordt en lijken deze klachten zelfs onverklaarbaar terwijl deze kwalen dan zo gemakkelijk te verhelpen zijn. Door middel van het ideale slaapklimaat, bijvoorbeeld.

 

Waarin onderscheidt zijde zich van dons? 

Dit heeft met meerdere aspecten te maken. Waar dons veelal is weggelegd voor de koukleumen onder ons, is zijde bijvoorbeeld geschikt voor iedereen. Tijdens de koudere maanden is een zijden zomerdekbed bijvoorbeeld gemakkelijk uit te breiden met een all yeardekbed voor extra warmte en gewicht. Daar waar een donzen dekbed voornamelijk het doel heeft te verwarmen en dus nadelig kan werken indien je last hebt van nachtzweten. Ook als je geen last hebt van nachtzweten, kan een dons dekbed te lang hitte creeren, waardoor je in de loop van de nacht het dekbed van je af slaat. Bij zijde is dat verleden tijd.

Zijde werkt daarnaast stof afstotend, wat het een hypoallergeen dekbed maakt. Ideaal voor mensen met huisstofmijtallergie, of andere allergieën. Zelfs mensen eczeem en psoriasis hebben veel baat bij een zijden dekbed. 

https://www.zijdendekbed.nl/over-zijde/gratis-e-books/gratis-e-book-zijden-dekbed/

Heb je nog vragen over de voordelen van een zijden dekbed en wat dit voor jou kan betekenen? Laat dan jouw vraag voor slaapadviseur Mirna Boomaerts achter in een reactie.

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!