Menu
EUR
Waarom een zijden dekbed grote gezondheidsvoordelen met zich meebrengt

Waarom een zijden dekbed grote gezondheidsvoordelen met zich meebrengt

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Slapen onder een zijden dekbed
 

Je bent misschien bekend met de zachte zijden kussenslopen en dekbedovertrekken, maar wist je dat er ook zoiets als een zijden dekbed bestaat? En ja, deze zijn net zo zacht en comfortabel zoals je je mogelijk inbeeldt. Echter houdt het niet op met comfortabel slapen in een zijdezacht bed; er zijn heel wat gezondheidsvoordelen die zijde met zich meebrengt. We slapen zo’n 8 uur per dag, wat 1/3 van je leven is. Wat als je nu al slapend aan je gezondheid werkt, puur door onder een zijden dekbed te slapen. Klinkt het te mooi om waar te zijn?  Wij zetten een aantal voordelen van een zijden dekbed op een rijtje.

 


 

De grootste voordelen van een zijden dekbed
 

  1. Zijde is enorm licht, waardoor een zijden dekbed zich gemakkelijk naar je lichaam vormt en zacht om je heen valt. Hierdoor zal je minder woelen en een stuk rustiger slapen. Daarbij zorgt het lichte gewicht van een zijden dekbed voor een betere bloedsomloop.
  2. Zijde is warmte regulerend, waardoor je bed heerlijk warm zal aanvoelen in de winter en koel in de zomer. Ook dit heeft een positieve werking op de nachtrust.
  3. Een zijden dekbed is ook vocht regulerend. Indien je snel last hebt van nachzweten, dan is een zijden dekbed ideaal. Vocht wordt direct afgegeven aan de lucht, waardoor je bed fijn droog blijft en je niet badend in het zweet wakker zal worden.
  4. Allergisch, astmatisch of last van een gevoelige huid? Een zijden dekbed biedt de uitkomst. Zijde is namelijk antiallergisch en antistatisch, wat er tevens voor zorgt dat huisstofmijt geen kans krijgt.
  5. Een zijden dekbed kan een verlichtende werking hebben op reumaklachten, doordat een zijden dekbed druk wegneemt en zachtjes om het lichaam heen valt.
  6. Ook is zijde enorm goed voor de huid. Buiten de antiallergische werking, zorgt het voor een goede hydratie van de huid. Dit komt door de vele aminozuren die zijde bevat. Een gehydrateerde huid is minder vatbaar voor rimpels en huidveroudering, Ook de zacht- en gladheid van zijde zorgen ervoor dat de huid als het ware gepolijst wordt. Zo worden oneffenheden en irritaties voorkomen of verminderd.

Benieuwd naar een zijden dekbed? Ontdek nu wat er allemaal te verkrijgen is.  

Slaap jij al onder een zijden dekbed? Wat zijn jouw ervaringen? Merk je een verschil voor de huid of voor andere klachten? Laat ons weten hoe zijde jouw nachtrust en gezondheid verbeterd heeft!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!