Menu
EUR
Welke 3 dekbed opties zijn er om lekker te slapen in elk seizoen?

Welke 3 dekbed opties zijn er om lekker te slapen in elk seizoen?

Door: Silk Heaven slaapadviseur Reacties: 0

Brrr.. de nachten worden weer langer én een stuk kouder. Je zijden kussensloop is heerlijk het hele jaar door. Het moment voor velen om het (zijden) zomerdekbed om te wisselen voor een winterdekbed is aangebroken. Heb je altijd al een zijden dekbed willen ervaren? Of wil je weten wanneer moet je je dekbed wisselen? We hebben een paar handige richtlijnen voor het juiste dekbed bij jouw slaapkamertemperatuur.

Ben jij een echte koukleum? Of een kacheltje?

Vaak weten we precies te zeggen wat de ideale temperatuur voor ons is in de woonkamer. Maar heb je wel eens onderzocht wat voor jou de meest geschikte temperatuur is in de slaapkamer? De ideale slaapkamertemperatuur ligt rond de 18 graden. Als je met je raam open slaapt, de kachel overdag uit hebt staan of als je slaapkamer niet goed is geïsoleerd, kan de temperatuur op je slaapkamer al snel een stuk lager uitvallen.

3 Dekbed opties om elk seizoen lekker te slapen

1. Slaap het hele jaar onder 1 zijden dekbed
Image

Afhankelijk van je persoonlijke behoefte, is dat het zijden zomerdekbed van 175g/m2  of het 300g/m2 zijden dekbed. Dit past goed bij geïsoleerde woningen met een constante slaapkamertemperatuur. Of als je last hebt van hitte en nachtzweten. Het 300g/m2 zijden dekbed is het hele jaar door geschikt bij slaapkamertemperaturen van 18-19 graden (gemiddeld genomen, dat is persoonlijk).  Via de interactieve online (video) Keuzehulp, vink je eenvoudig de temperatuur aan, of je het warm of koud hebt en zo kom je bij jouw ideale dekbed uit. 

Ontdek mijn ideale zijden dekbed: naar de online Keuzehulp >
Bekijk zijden dekbedden >


2.Door de seizoenen heen, wissel je van dekbed

Een zijden zomerdekbed in de warme maanden. Een zijden (winter)dekbed (300g/m2) in de koudere maanden.

Tip: Ultra flexibel je bed opdekken

Image

Zit het seizoen net tussen zomer- en winterdekbed in?  Wisselen de temperaturen, nogal Nederlands, per dag?

Of krijg je het soms in de loop van de nacht kouder als de slaapkamer afkoelt? Dek dan je bed op als volgt: beide dekbedden in een eigen dekbedovertrek. Het ene ligt op het voeteneinde. Het andere lig je helemaal onder. Bij een koude nacht, trek je het zijden dekbed van het voeteneinde omhoog. Bij een warmere nacht, laat je het daar liggen.

Mijn ervaring met een ander materiaal dekbed is dat het snel onaangenaam 'zweet en broeit'. Wil je toch je zijden dekbed met iets anders combineren in de winter, leg dan altijd het zijden dekbed op je lichaam. Het andere erop. Wil je dekbed vullingen vergelijken? Kijk dan hier>

Ik wil het zijden zomerdekbed (bij)bestellen >
Ik wil het winterdekbed (bij)bestellen >

3. 2 Dekbedden, 3 opties

Hetzelfde als optie 2, met dit verschil: In de winter verbind je ze makkelijk aan elkaar met de bijgeleverde zusterknoopjes. Zo slaap je het hele jaar door lekker comfortabel. Met de seizoenen mee. 

Image

Ik wil het zijden zomerdekbed (bij)bestellen >
Ik wil het winterdekbed (bij)bestellen >
Naar de 4 seizoenen dekbedden >

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!