Menu
EUR
Zo slaap je op warme zomernachten: 7 tips

Zo slaap je op warme zomernachten: 7 tips

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Slaap goed en fris in de warme zomer

Over het algemeen is de zomer een seizoen waar erg naar wordt uitgekeken. Echter is niet iedereen blij met de zomer en de hoge temperaturen. Wat als je helemaal niet van warmte houdt en je het de hele dag de schaduw moet opzoeken. Erger nog, hoe slaap jij door die warme zomernachten heen? In dit artikel tips voor optimaal slaapgemak tijdens de warme zomernachten, zonder nacht zweten en andere ongemakken. Beddengoed van zijde is één van de oplossingen. We hebben 7 tips op een rijtje gezet, zodat ook jij lekker kunt slapen in de zomer.


7 Tips om lekker te slapen in de zomer

1."Houd je hoofd koel"
Het is niet alleen een uitdrukking. Ook een tip om te zorgen voor een hoofdkussen dat geen extra hitte veroorzaakt. Kies materiaal dat vocht- en temperatuur regulerend is. Zoals natuurlijke zijde
Of gebruik een originele Silk Heaven 100% zijden kussensloop om je hoofdkussen. 19 Momme is al frisser. 22 Momme blijft het langs wat frisser aanvoelen en is nog meer vocht- en warmte regulerend dan 19 momme. 

2.Houd de ramen overdag dicht en ’s nachts open
In de categorie: Tja, dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken:) Overdag is de lucht warm buiten. Deze warme lucht wil je dus niet binnen hebben. Zet de ramen pas ’s avond open en laat het huis doorwaaien. Helaas kan je wel weer te vroeg wakker worden als je het raam en de gordijnen open hebt voor frissere lucht. Draag daarom een goed slaapmasker. Dan voorkom je dat je te vroeg wakker wordt van het licht. En van het materiaal zijde, creëer je ook geen nieuwe hitte op je ogen.
Bij last van geluiden: beste oordoppen vind ik zelf de wax bolletjes. 

Naar de zijden slaapmaskers >

3.Gebruik een zijden zomerdekbed
Een en hetzelfde dekbed gebruiken het hele jaar door, werkt bij goed geïsoleerde woningen met een slaapkamertemperatuur die het hele jaar ongeveer hetzelfde is. Zit er groot verschil tussen de slaapkamertemperatuur in de zomer en de winter? Kies dan een 4 seizoenen dekbed of laat je adviseren door Mirna.  Een zijden zomerdekbed van de echte moerbeizijde, zorgt voor een optimaal slaapcomfort tijdens de warme maanden. Bekijk onze reviews voor ervaringen van anderen

Naar de zijden zomerdekbedden >

4..Schaf een ventilator aan
..om jezelf van een fris briesje te voorzien gedurende de nacht. Zet de ventilator wel op een afstandje en niet te dichtbij je bed. Je kan hem ook bij het raam zetten zodat de frissere lucht van buiten naar je bed toe waait. Een fles bevroren water voor de ventilator zorgt voor extra frisse lucht.

5.Zorg voor genoeg verduistering
Verduisterende gordijnen of rolluiken zijn geen luxe voor een goede slaap in de zomer en lente. Slaap je slecht in omdat het te licht is? Gebruik dan een verduisterend zijden slaapmasker. Je lichaam maakt pas melatonine aan, het zogenaamde slaaphormoon, als het donker is.  

In de zomer zijn de dagen een stuk langer en wordt het dus al vroeg licht. Mocht je al moeite hebben met slapen.... dan is het dus verstandig om te zorgen dat je niet wakker gehouden wordt door andere prikkels. Zorg voor een goed verduisterde slaapkamer, zodat je niet ’s ochtends vroeg wakker bent door de zon die er al vrolijk op los schijnt. Of te lang wakker ligt. Je zijden slaapmasker neem je ook mee op vakantie.

Naar de zijden slaapmaskers >

6. Weinig inspanning
Zorg dat je je niet te veel inspant voor het slapen gaan. Inspanning verwarmt het lichaam en zorgt ervoor dat je het al te heet hebt voordat je in slaap valt. Neem een lauwe douche of mediteer voor het slapen gaan om optimaal tot rust te komen

7.Slaap naakt of kies voor nachtkleding die je niet te veel opwarmt
Zoals nachtkleding van zijde. Zijde heeft een warmte regulerende werking en zijde voelt tevens koel aan. De meeste mensen vinden het fijn om toch wat beddengoed op zich te voelen, ook al is het warm. Zijde is het meest vocht- en warmte regulerende materiaal dat er is. Een zijden laken bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat je geen airco meer nodig hebt of niet heel de nacht. 



 

Kies voor vocht- en warmteregulerend beddengoed

Een dekbed van zijde heeft een verkoelende werking op het lichaam. Ze zijn verkrijgbaar als zomerdekbed, allyear en 4 seizoenen dekbed. Zijde is namelijk vocht- en warmte regulerend, wat ervoor zocht dat je lichaam wordt opgewarmd wanneer het koeler wordt en afgekoeld wanneer de temperaturen stijgen. Zo geniet je tijdens het slapen altijd van een optimale temperatuur. Ook kun je kiezen voor een dekbedovertrek zijde, die tevens vocht- en warmte regulerend werkt en koel aanvoelt.

Bekijk zijden zomerdekbedden >

 

Heb jij nog tips voor optimaal slaapgemak tijdens de warme nachten? Deel het met ons in een reactie.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!