Menu
EUR
Is er effect van een zijden dekbed op je hersenen?

Is er effect van een zijden dekbed op je hersenen?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Een zijden dekbed heeft veel voordelen voor de kwaliteit van je slaap: zoals anti allergisch, hoge vocht- en warmte regulatie, lichtgewicht, verwarmend bij kou en koeler bij hitte. Allemaal voordelen als je last hebt van dit soort zaken. En ligt het natuurlijk gewoon heel lekker:)  Hierdoor kan een zijden dekbed indirect een positief effect hebben op de hersenen. Hoe dat zit? In deze blog lees je het!

Slaap als basisbehoefte

Eénderde van ons leven brengen we slapend door. Een luie luxe? Integendeel. Slaap zou geen luxe mogen zijn, want het is minstens even belangrijk als voedsel en water. Slaap hoort namelijk bij je basisbehoeften. Zij die voldoende én goed slapen, gaan productiever, gelukkiger, creatiever en energieker door het leven. Slaap je niét goed? Dan heeft dat een negatief effect op je heldere denkvermogen, concentratie, emoties en je algemene gezondheid.

Kwalitatief slapen met een zijden dekbed

In een eerder blog vertelden we over de 10 voordelen van slapen onder zijde: Zijde ademt goed, is vocht- en warmte regulerend (ideaal om het niet te warm, niet te koud te hebben), valt lekker over je huid en is lichtgewicht. Al met al draagt een zijden dekbed goed bij aan een heerlijke slaap. Zonder woelen, nachtzweten en eventuele allergische reacties van huisstofmijt allergie. Hoe minder van dit soort afleidingen je zal hebben tijdens je slaap, hoe kwalitatiever je nachtrust is. Lees ook de reviews van mensen die het al ervaren; deze vragen wij pas na 45 dagen dus ze schrijven uit ervaring.

Bestel je zijden dekbed hier >
Keuzehulp / advies? Start hier >

Het effect van slaap op de hersenen

Wanneer je kwalitatief goed slaapt, zal je merken dat je je energieker voelt. Sommige mensen beschrijven het gevoel na een goede nachtrust als ‘een wolk die wegtrekt’. Een helder hoofd, meer positieve gedachten en creativiteit zijn het gevolg. En dat willen we allemaal wel, toch? Slaap speelt een cruciale rol bij het goed functioneren van je hersenen. Dat komt omdat je hersenen zichzelf als het ware schoonspoelen tijdens het slapen. Een goede nachtrust is dus alsof je op een ‘reset’ knop drukt. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je emoties van die dag goed verwerkt, en dat je informatie van die dag onthoudt.

Een zijden dekbed is indirect goed voor je hersenen?

We hebben geleerd dat een goede nachtrust een positief effect heeft op niet alleen je algemene gezondheid, maar vooral op je hersenen. Slaap is cruciaal voor verwerking en ‘schoonspoeling’ van je hersenen, waardoor jij na een kwalitatieve nachtrust de volgende dag weer goed kan functioneren.

Met een dekbed dat past bij jou. Waar jij precies lekker onder slaapt en aan genoeg uren nachtrust komt, dat wens ik je toe. Want dat is het beste voor jouw lichaam en je geest. Zijn we te kort door de bocht als we zeggen dat de voordelen van een zijden dekbed hier dus aan bijdragen...? Hoe dan ook, jouw nachtrust is kan een stuk kwalitatiever zijn met het juiste (zijden) dekbed.
Als je net zo blij bent als de andere klanten, zie de reviews, lig je namelijk niet meer te woelen ’s nachts, omdat een zijden dekbed soepel de contouren van jouw lichaam volgt. Ook is een zijden dekbed heerlijk zacht en niet te warm, niet te koud. Wat bijdraagt aan het lekker kunnen slapen. Een (zijden) dekbed heeft daarom dus indirect een positief effect op je hersenen.  We moeten er wel bijzetten dat dit niet wetenschappelijk bewezen is. Maar logisch is het wel. Toch?

Bestel je zijden dekbed hier >
Keuzehulp / advies? Start hier >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!